Acapulco-stolen – populær udendørs stol

Acapulco-stolen er et af de mest populære og eksklusive møbler, når det gælder design til udendørs brug. Med Acapulco-stolen får du høj komfort, et stilfuldt look og robuste materialer, der er modstandsdygtige overfor vind og vejr. Acapulco-stolen fås i et væld af smukke, stærke farver, som sætter kulør på terrassen, verandaen, altanen eller i haven.

Acapulco-stolenOpkaldt efter badeby for berømtheder
Acapulco-stolen er en mexicansk klassiker, opkaldt efter den verdenskendte badeby Acapulco, som i 1950’erne var et populært tilflugtssted for rige og berømte kendisser og stjerner. Acapulco-stolen er blevet produceret gennem flere årtier og sælges i dag over hele verden til alle med sans for kvalitetsmøbler til terrassen og haven.

Byen Acapulco
Byen Acapulco ligger i Mexico og er også kendt under navnet Acapulco de Juárez. Byen er en vigtig havneby i delstaten Guerrero, som ligger ved Mexicos stillehavskyst, cirka 300 kilometer sydvest for Mexico City. I dag lokker Acapulco turister til fra hele verden med sine smukke, hvide sandstrande, storslåede hoteller og livlige natteliv. Udover Acapulco-stolen er byen stadig kendt for at være de riges legeplads og for at rumme et utal af eksklusive shopping centre fyldt med dyre mærkevarer.

Kendisser i Acapulco-stolen
Acapulco-stolen er synonymt med verdensstjerner. En lang række internationale navne har gennem tiden bekendtgjort, at de sværgede til Acapulco-stolen. Det drejer sig blandt andet om Elvis, hele Kennydy.familien og John Wayne, hvis terrasser alle har været prydet af Acapulco-stolen dengang i 1950’erne, hvor de sad og nød solen og udsigten over Acapulco bugten.

Acapulco-stolen i dansk design
Nu kan du også nyde solen fra Acapulco-stolen. Den populære stol er blevet redesignet af den danske designer Kirsten Krogh og hendes mand Jacob Fasting. Ægteparret har rejst rundt i Mexico og ladet sig inspirere af den originale stol, miljøet og stemningen i landet. Siden lanceringen af Acapulco-stolen i dansk design i 2007, er den blevet en gigantisk salgssucces og alle boligmagasiners og bolig websites yndling.

Sådan ser Acapulco-stolen ud
Når du skal se Acapulco-stolen for dig, kan du forestille dig en flad, omvendt kurv eller en rishat, der er vendt på hovedet. Stolen står på et enkelt stel med tre ben. Stellet er fremstillet af solidt stål med en matsort pulverlakering, som gør den velegnet til at modstå det danske klima. Selve sædet på Acapulco-stolen er fremstillet af silkemat plasticflet i et væld af stærke farver, såsom turkis, mørkegrøn, sort, citrongul, lyseblå eller petroleumsblå. Kombinationen af det enkle stel og det kulørte, kurvede sæde giver Acapulco-stolen en skøn grafisk effekt. 

Det perfekte bord til Acapulco-stolen
Mangler du det helt rigtige bord til Acapulco-stolen, så har firmaet Oficina Kreativa designet et bord ved navn BAM BAM, som er specielt tilegnet Acapulco-stolen. Bordet kan anvendes udendørs og har smarte linjer i bordpladen, som leder regnvandet væk. Navnet BAM BAM henviser til lyden af en affyret pistol, og designet er inspireret af blandt andet Dillinger og Capone i 30´erne.


Tags: , , , , , , , ,