Tips til indretning af drengeværelse

Det kan være svært at indrette et drengeværelse, som både er hyggeligt, funktionelt og smart. Uanset om du skal indrette drengeværelse til en nyfødt eller en større dreng, er det fristende at gå efter egen smag og ønsker frem for at tage udgangspunkt i barnets behov. Men det kan sagtens lade sig gøre at forene de to sider og få et drengeværelse, som er lækkert at se på, samtidig med at det kan tåle at blive brugt. Kig med her på siden, hvis du mangler inspiration til indretning af din søns nye drengeværelse.
drengeværelse
Gulvplads
Uanset værelsets størrelse, bør du prioritere at skabe mest muligt gulvplads på det nye drengeværelse. Er der sparsomt med kvadratmeter, kan du med fordel vælge møbler, der kan skrues op på væggen. Der findes et stort udvalg af flotte reoler, som kan bores op i et drengeværelse og dermed skabe både gulvplads og smart opbevaring til legetøj og spil. Du kan også vælge et klapbord til dit drengeværelse og bore det op på væggen, så det kan klappes ud, når der skal tegnes eller spilles og klappes op igen, når gulvet skal bruges til biler og togbane. Gulvplads er et must på et drengeværelse, og her forenes mors og søns ønsker, idet gulvplads både giver rum til leg, men også letter rengøringen betydeligt.

Pudehjørne
Enhver dreng vil elske et pudehjørne på sit drengeværelse. Køb et dejligt blødt tæppe og pynt op med puder i sjove faconer og glade farver. Kombinér puderne med store, bløde bamser og sæt en hyggelig lampe op i lav højde. Sæt prikken over i’et ved at stille en stor kurv med bøger i pudehjørnet. Dermed har du skabt det perfekte hygge- og læsehjørne i dit drengeværelse. Et pudehjørne passer til både store og små drenge og vil indbyde til en tiltrængt pause i den travle hverdag. Også for mor og far er det hyggeligt at komme på besøg i et drengeværelse, hvor man kan putte sig sammen, læse og sludre i en blød bunke puder.

Farvevalg
Når det kommer til farvevalg og tema i dit drengeværelse, er det altid en god idé at holde idéerne så simple som muligt. Vælg ikke både dyretema, biltema og cowboytema, men prioritér hvor fokus skal være, så du opnår et harmonisk drengeværelse uden for mange forvirrende synsindtryk. Hvide vægge er et sikkert valg uanset den øvrige indretning i dit drengeværelse. Hvide vægge gør værelset lyst, og får det til at syne større. Derudover kan hvide vægge nemmere følge barnet i takt med, at han bliver ældre, frem for meget mønstrede og farverige tapeter, som hurtigt bliver barnlige at se på. Har du forelsket dig i en farve maling eller et bestemt tapet til dit drengeværelse, kan du som kompromis anvende dette på en enkelt væg og holde de øvrige hvide.

Børnevenligt drengeværelse
Sidst men ikke mindst bør du under hele indretningen af dit drengeværelse spørge dig selv, om du vælger ud fra egne ønsker eller ud fra barnets ønsker. Husk at et godt drengeværelse er ensbetydende med et drengeværelse, som rummer plads til leg og spontanitet, og hvor man ikke hele tiden skal være bange for at rode, fedte og ødelægge. Så læg dine egne ambitioner til side et øjeblik og skab et børnevenligt drengeværelse på din søns præmisser.


Tags: , , ,