Boligindretning med feng shui

Feng shui betyder vind og vand og handler grundlæggende om at skabe en harmonisk balance i livet, både hvad angår familie, arbejde, økonomi, kærlighed osv. Boligindretning med feng shui handler om at skabe balance i livet ud fra en bevidsthed om, hvor meget et harmonisk hjem betyder for dit humør og velbefindende. Det er i vores hjem, vi lader op til livet mange opgaver, og derfor er det vigtigt, at energien flyder let og ubesværet i boligen. Boligindretning med feng shui handler i høj grad om at omgive dig med farver, former og ting, som bidrager positivt til din livsglæde.
feng shui
Feng shui er en personlig løsning
Boligindretning med feng shui er bygget på overbevisningen om, at der strømmer energier igennem boligen. Alt hvad du rører ved, hører, dufter og sanser i dit hjem er med til at bringe din indre energi i en positiv eller negativ retning. Derfor handler boligindretning med feng shui om at mindske de ting i hjemmet, som tapper dig for energi og øge dem, som bidrager positivt til dit humør. Det er naturligvis meget individuelt, hvad vi bliver glade af, og derfor handler boligindretning med feng shui langt hen ad vejen om mavefornemmelser og personlige løsninger.

Bevidsthed om boligens indvirkning
Første skridt på vejen mod boligindretning med feng shui er derfor at øge din bevidsthed om, hvordan enkelte rum, steder, billeder og møbler påvirker dig. Fornem hvordan du har det, mens du går gennem boligen og notér de ting, farver og former, som giver dig de fremtrædende følelser, enten positivt eller negativt. Det kan både være store linjer såsom forkerte vægfarver, uorden og mørke eller mindre ting såsom en grim vase du har fået i gave, et fotografi af svigermor eller lignende. Vær ærlig overfor de følelser du mærker, da de er grundstenen i boligindretning med feng shui.

Ryd ud
Næste skridt i boligindretning med feng shui er at skabe mindre negativt og mere positivt. Hvis du for eksempel bliver glad i de rum, hvor der er meget lys og orden, gælder det om at skabe mere af det. Mal væggene hvide, skab lysindfald fra vinduerne, sæt flere lamper op osv. Bliver du glad af steder med personlige genstande som for eksempel fotografier, postkort osv. kan du prioritere at skabe mere af dette. Omvendt gælder boligindretning med feng shui naturligvis også om at eliminere rum, som gør dig stresset, eller giver dig dårlig samvittighed. Det kan være rodebunker, overfyldte skabe, ufærdige projekter, mørke rum osv. Ryd ud i dyngerne, smid ud og nyd luften og lyset, som får mere plads.

Fasthold de gode resultater
Udover et mere ryddeligt og indbydende hjem, menes boligindretning med feng shui at kunne smitte positivt af på andre områder i dit liv. Det vil give dig mere energi og livsglæde og indvirke på forhold, hvor du ikke tidligere har orket at lave forandringer. Husk at boligindretning med feng shui i høj grad er en løbende proces. Sørg derfor for at vedligeholde de gode resultater og undgå at falde tilbage i gamle vaner med rodebunker og uorden.


Tags: , , ,