Byd gæsterne velkommen med en stilfuld garderobe

En entre eller garderobe har tendens til at blive et gennemgangsrum eller et rum til opbevaring. Dermed mister rummet sit personlige udtryk og bliver et sted, hvor rod samler sig. Her på siden kan du finde tips til, hvordan du indretter din garderobe eller din entre, så den bliver æstetisk og funktionel. Vi giver vores bud på smukke, sjove og praktiske møbler samt måder, hvorpå du nemt kan stuve rodet af vejen.
garderobe
Stumtjener
En stumtjener i din garderobe er en elegant og praktisk løsning, når der kommer gæster. Der findes et væld af farverige og originale modeller med designet i højsædet. På den måde bliver stumtjeneren en skulptur i sig selv og giver masser af liv og sjæl til din garderobe. Undgå at overlæsse stumtjeneren med overtøj, da det skulpturelle dermed mister sin effekt. Prioritér kun at hænge yndlingsfrakken eller dine flotteste tørklæder på den og brug den ellers til gæsterne.

Knagerække
Er det småt med pladsen, kan du frem for en stumtjener vælge en flot knagerække til din garderobe. Placér den bag en dør for et diskret udtryk eller på indersiden af en skabslåge. En anderledes og dekorativ løsning er at købe en masse forskellige knager med farver og motiver og placere dem forskudt af hinanden på en bar væg. Det giver masser af dynamik til din garderobe, og gæsterne vil synes det er sjovt at vælge en knage med et motiv, der tiltaler dem.

Spejl
Ved at placere et spejl i din garderobe, åbner du rummet og får det til at syne større. Du kan lege med effekterne ved at placere mange små spejle ved siden af hinanden, stille et højt spejl hvilende op af væggen eller gå efter farvede spejle i spændende nuancer. Ud over at din garderobe virker større, er det også praktisk at have et spejl her.

Væk med rodet
Uanset hvor lækkert interiør du vælger til din garderobe, er det intet værd, hvis det hele drukner i rod. Gå derfor din garderobe grundigt igennem og kassér alt, hvad du ikke bruger. Dernæst kan du opdele dit overtøj i vinter og sommer og lægge den ene halvdel væk. Her er store, gennemsigtige plastikkasser et hit. Skriv udenpå kassen, hvad der er i, for eksempels mors vintertøj eller fars sommertøj. Nu er det nemt at stable kasserne i kælderen, i loftsrummet eller i et pulterkammer og stadig bevare overblikket, så det er nemt at finde tøjet frem igen.

Fede møbler
Med disse designmæssige pletskud løfter du hele din garderobe til noget sublimt. Tom Dixons Peg Coat Stand er en skøn stumtjener med runde og organiske former, der skaber ro og stil i din garderobe, samtidig med at den rummer plads til overtøj, tørklæder og hatte. Som knagerække til din garderobe kan du se nærmere på Superliving, som blandt andet har designet en skøn retroknagerække med hele 13 knager i en stil, der er inspireret af 50’erne og 60’erne. Når du leder efter et spejl til din garderobe, kan du med fordel kigge hos antikforhandlere såsom nostalgiladen, den blå avis eller loppemarkeder rundt om i landet. Ønsker du et mere moderne spejl, kan du kontakte en glarmester, der kan skære spejlet til, så det passer præcist til din garderobe.


Tags: , , ,