Byg en hems på børneværelset

Spar gulvplads og giv børneværelset et eventyrligt løft med en hems. Uanset børneværelsets størrelse, kan en hems give både stil, personlighed og masser af ekstra plads. En hems kan fungere som soveplads og dermed frigive masser af legeplads på gulvet. En hems kan også indrettes som en hyggelig og spændende hule med masser af puder og bamser, hygge belysning og legetøj. Her på siden kan du få tips til, hvordan du bygger og indretter en hems på børneværelset.
hems
Placering af din hems
Du kan sagtens bygge en hems selv. Det kræver blot, at du forhører dig grundigt i et byggemarked, så du får de helt rigtige materialer. Tjek væggene på børneværelset. For at bygge en forsvarlig hems skal der være en solid betonvæg, som kan bære konstruktionen. Beslut dig for, hvor i børneværelset du ønsker at bygge din hems. Som oftest vil endevæggen være et godt bud, men det kan også give en spændende effekt at bygge en hems på en af langsiderne, eller måske endda over døren, afhængigt af, hvor stort børneværelset er.

Det skal du bruge
Til din hems skal du bruge 4 stolper, som hver kan bære mindst 50 kilo samt 2 bjælker på 10 x 10 centimeter til at lægge oven på stolperne. Du skal også bruge en solid træplade, som kan udgøre gulvet på hemsen. Til at skrue din hems sammen, skal du bruge bms-stålbeslag, rawplugs og solide skruer. Igen er det en god idé at spørge om vejledning i byggemarkedet, så du er sikker på, at få de korrekte materialer med hjem. Gå som udgangspunkt efter, at din hems skal kunne bære 200 kilo.

Sådan gør du
De fire stolper og 2 bjælker skrues sammen med bms-stålbeslag. Stolperne skal skrues på cirka en sjettedel inde på bjælkerne. Bagefter skruer du strøer ned i bjælkerne oppefra for at holde sammen på konstruktionen. Læg nu din træplade oven på strøerne og skru den fast. Til sidst fastgør du din hems til væggen med endnu et bms-beslag. For ekstra sikkerhed på din hems kan du afslutte med en lille væg eller et rækværk, som hindrer børnene i at falde ned under leg. Byg en stige eller lille trappe i en flot farve eller hæng et reb under din hems, så børnene kan kravle op og ned.

Indretning af hemsen
Gør din hems hyggelig med en formskåret madras, som dækker hele bunden. Pynt op med store, farvestrålende puder, som både hygger og gør børnenes hems til et egnet sted at hvile, læse og tage en middagslur. Vælg en dæmpet belysning fra eksempelvis lyskæder eller væglamper, som øger hulestemningen i den nye hems. Væggen kan dekoreres med wallstickers eller børnenes egne tegninger. Du kan også male din hems som et rumskib, en sky, et flyvende tæppe eller en pirathule.


Tags: , , ,