Disse havemøbler hitter i 2018

Du tager et kig ud på altanen, og du ser de samme sølle og meget brugte havemøbler, som irriterer dig. Er det i år, du skal tage dig sammen til at skifte dem ud? Så behøver du ikke blive irriteret længere, hver gang du ser på dem. Og i skrivende stund har vi også haft en af de bedste måneder i maj nogensinde med adskillige solskinstimer og hede temperaturer, så det er vist på tide at få købt de nye havemøbler. Men hvilke havemøbler skal du vælge? Det kan du få inspiration til i dette indlæg.

Inspiration til havemøbler

Ser man rundt på de danske altaner, er der faktisk utrolig mange forskellige slags havemøbler. Der er ikke én slags, som går igen på alle altaner. Men der er alligevel nogle sæt og temaer, der er blevet mere populære i 2018 end andre. Nogle af disse vil blive præsenteret her:

  • Bambusmøbler, som egentlig var populære i 90’erne, er nu kommet frem igen. De ses især i flet og kan fås i både sofaer, stole, sofaborde, små hjørneborde og lignende. Disse giver din altan et naturligt udseende, som gør altanen meget eksotisk med dette fantastiske materiale. Bambus er desuden utroligt holdbart, så det kommer til at stå i nogle år.
  • Træmøbelsæt. Disse går aldrig af mode. Træ er bare tidløst, og du kan vælge præcis den træsort, du er vild med. Der er også blevet moderne at blande træsorter, som gør det lidt mere uformelt og skaber en hyggelig stemning. Disse fås både i små sæt med 2 stole og et bord, du kan få bænke, træborde eller større mere tunge møbler. Et tip er, hvis du vil have altanen til at virke mere rummelig, så vælg lyse træsorter eller et træbord i hvidt. Det får altanen til at se større ud.
  • Metalmøbler. Med metalmøbler kan du skabe et råt udseende. Har du en betonaltan, kan du altså fuldføre det rå look med metalmøbler. De kan også fås i alverdens farver, hvis man vil have lidt mere farve på altanen.
  • Der er også kommet stole lavet i plast med tykke snore nærmest torv, man sidder på.
  • Derudover er det også i orden at hænge en hængekøje op, hvis pladsen er til det. Lav det sådan, at den kan tages op og ned, så du kan udnytte pladsen.

Marokkansk tema

I en liga for sig er et gennemgående tema i 2018 et marokkansk tema. Mange vælger det i puder, tæpper, som en puf eller marokkanske møbler. Der må gerne hænge et slør eller tyndt tæppe ned fra luften af og som et lille slags halvtag. Møbler i marokkansk er typisk rundt med metal eller med en mosaikplade med mønster i. Der findes utallige mønstre og farver, så du kan selv vælge et tema, og det er også tilladt at mikse det. Det skaber en ekstrem eksotisk stemning, som gør det ekstra varmt og hyggeligt