En flot reol til stuen

I langt de fleste hjem ønskes der en reol til stuen. En reol er både funktionel og æstetisk, idet den kan anvendes som opbevaringsplads, samtidig med at den skaber liv og personlighed. En reol til stuen kan dog også hurtigt virke som en nem løsning, hvor alverdens sager, legetøj, fjernsyn og pyntegenstande i massevis proppes ind, og hvor både størrelse og placering ender med at tynge rummet ned frem for at åbne det. Her på siden kan du finde tips til, hvordan du vælger reol til stuen, hvor den skal placeres, og hvilke farver og materialer du bør gå efter afhængigt af din boligstil.
reol
Placering
Placeringen af din reol til stuen er altafgørende for rummets generelle udtryk og for, hvordan reolen syner. Det er en god idé at løfte din reol op fra gulvet for at lette rengøringen og få rummet til at syne større. Pas på at din reol ikke tager lyset fra vinduerne eller fra lamperne. Det er en god idé at placere din reol til stuen op af en væg for på den måde at bryde de ensartede flader. I meget store rum kan din reol til stuen med fordel anvendes som en spændende og funktionel rumdeler.

Størrelse
Størrelsen på din reol til stuen bør afspejle rummets størrelse generelt. Gå efter små reoler til små rum og store reoler til store rum. Placér gerne din reol til stuen i hoftehøjde, hvis det er muligt. På den måde virker den mindre tung og dominerende. En reol i hovedhøjde gør rummet tungt, og høje reolsystemer bør derfor udelukkende anvendes i store rum. I større huse kan det til gengæld være dekorativt med en stor reol til stuen, da den bryder de monotone flader og giver rig mulighed for et personligt præg alt efter hvilke genstande, der placeres i reolen.

Materialer
Materialer og farver på din reol til stuen, bør afspejle boligens øvrige stil. Vælger du en træ reol til stuen, bør du gå efter lyse sorter til små rum og mørkere sorter til rum, der trænger til en mere intim stemning. Husk at hver træsort har sit eget udtryk, og at du derfor kan skabe forskellige stilarter og stemninger alt efter hvilken reol til stuen du vælger. Valnød giver et meget stilfuldt look, ceder et eksotisk udtryk og eg en klassisk stil, som egner sig godt til moderne møbler og minimalistisk stil. En træ reol til stuen er nem at holde pæn, da støvet ikke ses så nemt som på eksempelvis sorte flader, metal eller glas.

Farver
Som det gjorde sig gældende med træsorterne, bør du også hvad angår maling vælge lyst, hvis du ønsker at åbne rummet og mørkt, hvis du ønsker at skabe hygge og intimitet. Har du en gammel træ reol til stuen, som du ønsker at modernisere, kan du overveje at få den autolakeret i en trendy farve. Det er en nem løsning, som hurtigt og billigt giver jer en helt ny reol til stuen – i præcis den farve I ønsker.


Tags: , , ,