Få dit eget walk-in closet

Et walk-in closet er et klædeskab, der er stort nok til, at man kan gå ind i det. Et walk-in closet er således mere et værelse end et skab. Stadig flere boligejere vælger at indrette et lille rum til walk-in closet eller såfremt der er tale om opførelse af et nyt hus, allerede under opbygningen gøre plads til et walk-in closet. Et walk-in closet er normalt afskærmet fra den øvrige bolig med en skydedør, et forhæng eller en almindelig dør. Inde i rummet er der skabe, bøjleplads, skohylder, skuffer og eventuelt også et stort figurspejl med god belysning, så man kan se sig selv, mens man klæder sig på.
walk-in closet
Sådan bygges et walk-in closet
Når du skal bygge dit walk-in closet, kan du vælge mellem tre forskellige løsninger. Du kan indrette det selv ved hjælp af skabe og reoler, du kan købe et serieproduceret walk-in closet, som er lige til at sætte op – i stil med, når du køber et færdiglavet køkken, eller du kan hyre en snedker til at lave et specialfremstillet walk-in closet, som nøjagtigt passer til dine mål og ønsker. Herunder kan du læse mere om de tre typer af walk-in closet.

Hjemmelavet walk-in closet
Mål rummet grundigt op, før du køber møbler til dit walk-in closet. For at få størst mulig gavn af kvadratmeterne, er det vigtigt, at skabe og reoler står hensigtsmæssigt placeret og ikke spærrer for hinanden. Skab variation med bøjlestænger, skohylder, klædeskabe, opbevaringsbokse og lignende. Alle former for opbevaringsmøbler kan bruges i et walk-in closet. Dog er det bedst at undgå åbne hylder, da de nemt samler en masse støv.

Seriefremstillet walk-in closet
Med et seriefremstillet walk-in closet får du en nem løsning, som tilmed udnytter det pågældende værelse bedst muligt. Du vælger et firma, som så tilrettelægger en løsning, der passer ind i dit rum. Dit walk-in closet bygges færdigt, leveres og monteres, så du får en komplet løsning, der er tilpasset dine ønsker.

Snedker walk-in closet
Den dyreste, men også mest eksklusive form for walk-in closet er den skræddersyede løsning, hvor du får lov at sætte dit personlige præg på hver eneste detalje. En snedker måler rummet op, og du kan så indrette rummet, som du ønsker, eventuelt i samarbejde med en indretningsarkitekt. Med et snedkerfremstillet walk-in closet kan du udnytte rummet ned til sidste centimeter og skabe smukke, originale løsninger, der matcher dine ønsker og behov. Du kan også selv vælge materialer og finish, og således få en meget helstøbt løsning.

Indretning
Nøgleordet, når det gælder indretning af et walk-in closet er organisering. Jo bedre organiseret rummet er, jo mere funktionelt og æstetisk er det. Sørg for, at tingene er logisk sorteret, så de er nemme at finde. Husk god plads, så tøjet ikke bliver klemt eller forsvinder. Husk også god gulvplads i dit walk-in closet, så du nemt kan klæde om og bevare en god lyssætning. Ud over selve opbevaringen til tøjet, kan du overveje følgende møbler i dit walk-in closet: strygebræt og strygejern, vasketøjskurv, spejl, stol til at lægge tøj på, masser af bøjler og eventuelt smukke, farvede kasser til bælter, slips, smykker osv.


Tags: , , ,