Få hjælp fra fagfolk ved bolighandel

De fleste af os skifter ejerbolig nogle få gange gennem livet, og for de fleste er det en nervepirrende proces. Og der er bestemt også god grund til at være på stikkerne. Køb og salg af bolig hører til blandt livets største økonomiske dispositioner, og her kan det være katastrofalt, hvis noget går galt. Har man is i maven, kan man selv stå for det hele, men det kan normalt ikke anbefales. De fleste vil være bedst stillet ved at have en fagmand på sidelinjen. Læs med her, og bliv klogere på dine muligheder.

maivi-herup-og-husadvokaten-tidensbolig-dk

Kan selv og vil selv

De fleste er godt klar over, at intet i livet er gratis, og selvfølgelig koster det også penge at få rådgivning fra en fagmand i forbindelse med køb og salg af bolig. Faktisk kan det være ganske dyrt i netop denne situation, hvor omkostninger på 50.000 kroner eller mere ikke er usædvanligt.

For nogen kan det være en svær pille at sluge, og det er da også muligt at klare tingene selv. Flere og flere forsøger sig med det, men det er ikke helt ufarligt rent økonomisk. En ejendomskontrakt kan i visse tilfælde strække sig over 100 sider med småt, og der er mange faldgruber, hvis man handler med en dreven rotte, der kender alle smutvejene. Som almindelig boligejer kan man ganske enkelt ikke nå at blive ekspert, når man kun handler bolig få gange gennem livet.

På den anden side laver ejendomsmægleren ikke andet end at købe og sælge ejendomme fra morgen til aften, så han vil helt naturligt være ekspert og have været igennem næsten alle tænkelige scenarier. Det er betryggende at have en sådan fagmand i ryggen, når man for eksempel skal sælge sin bolig. En del af omkostningerne bliver dog som regel brugt på annoncering af boligsalget, og den del kan også have værdi for dig. Boligen præsenteres for flere potentielle købere, og det betyder i praksis normalt en højere salgspris og en hurtigere handel.

Selvfølgelig er der forskel på ejendomsmæglere, og det betaler sig at undersøge de lokale mæglere, før du beslutter dig. Spørg for eksempel i omgangskredsen hvem man før har brugt, og hvordan erfaringerne har været. Søger du en ejendomsmægler i København NV, kan vi eksempelvis varmt anbefale Maivi Herup, der har et vældig godt ry.

Flere og flere bruger også advokat

Selv om ejendomsmægleren er den mest brugte fagmand ved ejendomshandler, er der også andre udmærkede alternativer. Et af dem er advokaten, der måske i særlig grad kan være interessant, hvis omstændighederne måske er lidt specielle, eller hvis du kan have mistanke om, at din modpart måske kan volde problemer i processen. Advokaten har jo den fordel, at han til daglig arbejder med juraen, og også har et kompetent bagland at trække på, hvis der skulle opstå problemer.

Man skulle måske tro, at advokaten ville være en dyrere løsning end ejendomsmægleren, men sådan behøver det bestemt ikke være. Du kan finde billig boligadvokat ved en simpel søgning på nettet eller ved at kontakte de lokale advokatkontorer. Vi kan herfra eksempelvis anbefale Husadvokaten.com, som netop har specialiseret sig i billig rådgivning i forbindelse med køb og salg af ejendom.

Fordelene ved at alliere sig med en advokat kan være mange. En af dem er naturligvis, at en advokat altid er 100% uvildig. Du kan med andre ord føle dig mere sikker på, at der ikke er skjulte dagsordner, når der rådgives. Du kan i mange tilfælde også slippe relativt billigt, hvis du nøjes med at lade advokaten rådgive dig og selv står for benarbejdet i øvrigt.

Skal du bruge noget ekstra plads i forbindelse med flytningen, så findes der masser af steder du kan leje lagerplads. Flere af dem er højteknologiske lagre, der anvender lagerautomatisering. Læs mere om lagerautomation her.