Find det helt rigtige spisebord

Mangler I det helt rigtige spisebord til køkkenet eller spisestuen? Her kan I finde inspiration og læse om nogle af de mange flotte borde, der er på markedet. Vi har både fundet populære klassikere og moderne designborde i spændende farver og udformninger. Du kan også læse om forskellige materialer til spisebord, og hvordan du bedst muligt rengør dit spisebord for at holde det pænt og hygiejnisk.
spisebord
I harmoni med rummet
Når du skal vælge spisebord, bør du først og fremmest tage hensyn til boligens størrelse og stil. Der skal være plads omkring et spisebord, så har du få kvadratmeter at gøre godt med, er det bedre at prioritere et lille spisebord med klapper, der kan slås op, når der kommer gæster. Et stort spisebord vil både se klodset ud og være et irritationsmoment i dagligdagen, fordi det er svært at komme udenom og gøre rent under.

Materialer
Dernæst bør valget af spisebord afhænge af familiens behov og ønsker. Har I små børn, eller skal jeres spisebord også anvendes til at lege og tegne på, er det fornuftigt at vælge et robust materiale, såsom linoleum, laminat eller komposit. Vælger I et spisebord af naturtræ, er det vigtigt at behandle det med beskyttende lak for at undgå pletter og ridser.

Rengøring af dit spisebord
Dit spisebord rengøres bedst med en fugtig klud og begrænsede mængder vand. Tilsæt eventuelt en lille smule sulfo eller sæbespåner, men aldrig skrappere midler. Tør efter med en tør klud eller et viskestykke for at fjerne fugten og undgå striber på bordet. Har I købe et spisebord af massivt træ eller finér bør I være påpasselige med væsker og fugt på bordet, da det kan misfarve og ødelægge overfladen. Tør jeres spisebord af, så snart der bliver spildt og undgå for store luftforandringer i rummet.

Fritz Hansen spisebord
Fritz Hansen borde er design i særklasse, som ikke alene er smukke, men også yderst praktiske, da de har en ekstrem holdbarhed og modstandsdygtighed overfor selv kradse ting som rødvin, cola og mørke sovse. Med et Fritz Hansen spisebord opnår I således den perfekte kombination af stilfuldt design og høj funktionalitet, og bordet er velegnet til børnefamilier, som ikke vil gå på kompromis med boligindretningen.

H.J. Wegner spisebord
H.J. Wegner er en anden klassiker indenfor spisebord design. Hans borde er kendetegnet ved stor elegance, som dog ikke påvirker bordets stabilitet. Benene er typisk tynde og stilfuldt svunget, fremstillet udelukkende i rent, rustfrit stål for et sofistikeret look. Med et H.J. Wegner spisebord opnår du en yndefuldt svævende bordplade, der giver rummet et let og luftigt look. Bordet har mange gennemførte detaljer og bærer i det hele taget præg af at være designet med største præcision.

Morten Voss spisebord
Også hos designer Morten Voss er der rig mulighed for at finde et spisebord ud over det sædvanlige. Morten Voss formår på elegant vis at kombinere det trendy med det klassiske og således skabe et helt nyt look med overraskende detaljer såsom løvefødder, bordplade i beton eller en stærk skandinavisk stil. Morten Voss spisebord er et oplagt valg, hvis du ønsker et moderne, men samtidig holdbart bord med masser af personlighed.


Tags: , , ,