Fordelen ved et induktionskomfur

De fleste hjem benytter stadig elkomfur eller gaskomfur, men der kan være fordele i at skifte dit gamle komfur ud med et induktionskomfur. Som vi tidligere har skrevet her på siden, er det et rigtigt godt komfur, hvis du har børn, da de kan røre ved kogepladen med det samme, du fjerner gryden. Men det betyder ikke, at et induktionskomfur kun er for børnefamilier.

 

Sådan fungerer det

Rent teknisk fungerer et induktionskomfur på den måde, at der er en elektrisk spole under kogepladen. Det skaber et højfrekvent magnetfelt, som skaber en elektrisk strøm i grydens bund, som derved bliver varm.

Fordelene ved at have et induktionskomfur er, at du sparer mange penge i strøm, da det er lettere at regulere varmen. Det gør det desuden også lettere at lave mad, da du hurtigt kan regulere varmen op og ned. Med hensyn til opvarmningstid er et induktionskomfur de fleste andre komfurer overlegent, og det bliver næsten umuligt at brænde mad på med et induktionskomfur.

Et induktionskomfur er dyrere end almindelig komfurer og du skal desuden købe bestemte gryder med magnetfelt i bunden. Men det er pengene værd, og når du først har prøvet et induktionskomfur går du aldrig tilbage til et almindeligt komfur.


Tags: , ,