Gode råd om kunst

flowersGiv din bolig mere liv og spræl med cool kunst på væggene. Her er en række gode råd til dine kunstkøb.

Et foto – mange muligheder
Der er flere muligheder for indramning der, hvor du køber din kunst. Fotografier kan f.eks. speciallamineres eller lægges under en akrylglasplade og derefter monteres på en tynd metal- eller aluminiumsplade. Denne metode beskytter fotografiet og får det til at fremstå i sin rene form. Nogle steder kan man også få fotografiet spændt op på en blindramme som et maleri. Du kan også vælge at få fotografiet monteret i en klassisk ramme.

Lad maleriet være i fokus
Et stort maleri vil elske at få sin egen, ensfarvede væg som baggrund. Men husk, at maleriets størrelse er afgørende for, hvilken væg du hænger det op på. Et stort maleri kommer bedst til sin ret med masser af luft omkring sig, mens et mindre maleri eksempelvis vil se bedre ud over lænestolen i læsehjørnet. Mange steder kan du få lov til at låne malerierne med hjem og afprøve dem i din bolig inden du beslutter dig. Det er ofte en god ide, da kunst er en investering, der holder hele livet.

Sådan laver du din egen billedvæg
Her følger en række gode råd til hvordan du laver en flot billedvæg:

  • Tænk på, at den skal være dekorativ, men også personlig.
  • Miks gerne forskellige stilarter.
  • En god ide er, at lade børnenes tegninger og private fotos indgå i billedvæggen. Det giver et personligt præg.
  • Brug rammer i forskellige materialer og tykkelser.
  • For at billedvæggen ikke bliver rodet at se på, skal du sørge for at have mindst en og gerne to lige linjer i din ophængning (en vandret og en lodret), hvor rammerne flugter med hinanden. Du kan evt. øve dig ved at lægge billederne ud på gulvet og flytte rundt på dem, indtil du har den helt rigtige kombination.

Det var en række råd til dine billeder og kunstkøb. Nu mangler du bare at besøge gallerier og onlineshops, som handler med kunst. Køb gerne kunst der er tidløs, hvor motivet også om mange år vil have et budskab og falde i smag. Gå efter originalitet og kvalitet, og sats på at købe kunst fra en anerkendt kunstner. Det er de færreste, der kan spotte den ”nye Picasso”, før han bliver berømt. Det er sjovt at støtte upcoming kunstnere, men det kan være en usikker investering.