Guide til renovering af bolig

al-bankEr du ikke tilfreds med din nuværende bolig, så skal du ikke nødvendigvis investere i en ny bolig. Der findes nemlig et alternativ, der oftere er både billigere og mere overskueligt – renovering. Renoverer du dit gamle og slidte hus, så vil du kunne få en følelse af, at dit hus er blevet forandret. Før du kaster dig ud i et stort renoveringsprojekt, bør du som minimum læse denne guide.

Professionel rådgivning er givet godt ud

Professionel rådgivning er ikke gratis, men til gengæld er pengene ofte givet godt ud. Hvilken type rådgivning du har brug for vil selvfølgelig afhænge af,  hvad du ønsker samt hvilke kompetencer du selv besidder.

Du kan f.eks. gøre dig tanker om at tage kontakt til en arkitekt, som kan gøre sig behjælpelig med inspiration og gode idéer. Arkitekten har typisk også bedre forudsætninger for at vurdere projekts omfang, end du har.

Det kan også være en god idé at alliere sig med en ingeniør, som kan bidrage med sin ekspertise i mange forskellige sammenhænge. Ingeniører er bl.a. dygtige til at lave beregninger, så du kan være sikker på, at dit hus forbliver sikkert og lovligt, hvis du ændrer på husets konstruktion.

Gør dig nogle økonomiske overvejelser

Hvad end du kaster dig ud i et større eller mindre renoveringsprojekt, så bør du altid gøre dig nogle økonomiske overvejelser. Vil du undgå at blive introduceret for mange økonomiske overraskelser, bør du lægge et detaljeret og velovervejet budget. Formår du at planlægge byggearbejdet ned til mindste detalje, og lægger du et detaljeret budget, så har du taget dine forholdsregler.

Erfarer du, at du ikke har den nødvendige kapital til at gennemføre dit renoveringsprojekt, så har du helt overordnet to muligheder. Du kan enten udsætte dit renoveringsprojekt, eller du kan optage et lån. Vil du gerne gøre din renoveringsdrøm til virkelighed, så bør du optage et lån. Klik her, hvis du vil optage et lån, der tager udgangspunkt i dine personlige behov.

Skal du søge godkendelse fra din kommune?

Før du bruger mange tusinde kroner på at renovere din bolig, bør du undersøge, om renoveringen kræver en godkendelse. Selvom det er de færreste renoveringer, der rent faktisk kræver godkendelse, så bør man holde sig på den sikre side og undersøge sagen.

Såfremt du øger antallet af kvadratmeter markant, eller du laver væsentlige ændringer på facaden, kan det blive nødvendigt at søge byggetilladelse fra din kommune.

Viser det sig, at du skal søge en byggetilladelse, før du kan gøre din drøm til virkelighed, så kan du glæde dig over, at processen er ganske simpel. Du kan søge byggetilladelse elektronisk på din kommunes hjemmeside, hvilket blot kræver, at du har en digital enhed til rådighed. I den forbindelse bliver du præsenteret for en håndfuld ansøgningsskemaer, som du skal udfylde. Herefter skal du blot læne dig tilbage og vente på, at du forhåbentligt får godkendt din ansøgning.