Indretning af badeværelse

Skal du anlægge nyt bad eller renovere et eksisterende, kan det være nødvendigt med inspiration til indretning af badeværelse. Det er vigtigt, at badeværelset fungerer, at sanitet, lys og varme er i orden, og dermed kan det være nemt at miste overblikket og glemme designet undervejs. For at undgå fejl og fortrydelser under indretning af badeværelse, kan det være en rigtig god idé at lægge en plan på forhånd, hvor I tegner jeres badeværelse ind i et tegneprogram eller på papir og tager alle beslutninger i ro og mag.
badeværelse
Vær realistiske
Først og fremmest bør I sætte jer nogle realistiske mål for jeres indretning af badeværelse. Hvad har I råd til? Hvad har I tid til? Hvor meget kan I lave selv? Det kan være fristende at tænke luksus, jacuzzi og varme i gulvet, når man skal planlægge indretning af badeværelse, men urealistiske ambitioner, kan meget hurtigt gøre drømmen til et mareridt og badeværelsesrenoveringen til et evighedsprojekt, der sluger hele overskuddet i jeres økonomi.

Husk love og regler
Dernæst bør I sikre jer, at jeres indretning af badeværelse har taget højde for alle gældende regler og love, så I undgår bøder, skader og ringe funktionalitet. En stor del af jeres indretning af badeværelse må og skal udføres af autoriserede håndværkere alene. Det drejer sig både om vvs-installatører, kloakmestre, elektrikere mv. Sørg for udelukkende at bruge professionelle, uddannede håndværkere og lav skriftlige, detaljerede aftaler på forhånd, så I undgår ubehagelige overraskelser undervejs i jeres indretning af badeværelse.

Hold en gennemgående stil
Når det kommer til det rent stilmæssige i jeres indretning af badeværelse, bør I som tommelfingerregel holde en gennemgående stil for at opnå et harmonisk rum med et helstøbt look. Det kan være et romantisk badeværelse, et minimalistisk med enkle linjer, et råt og maskulint holdt i granit og sort eller et helt klassisk og tidløst badeværelse, som aldrig går af mode. Uanset hvilken indretning af badeværelse I beslutter jer for, bør I være konsekvente og holde stilen fra A til Z.

Nem rengøring
For at lette rengøringen bør i centrere jeres indretning af badeværelse omkring fliser i en praktisk farve. Vælg lyse fliser eller fliser med et mønster, da de er nemmere at holde end ensfarvede mørke fliser, hvor kalk og skidt er mere tydeligt. Vær også opmærksom på hygiejne og rengøring i den øvrige indretning af badeværelse. Undgå for mange ting på gulvet, snirklede konstruktioner, synlige rør og andre steder, hvor skidtet kan samle sig, og hvor det er svært at komme til under rengøringen.

Belysning og reserve toilet
Sidst men ikke mindst bør I så vidt muligt tænke lys ind i jeres indretning af badeværelse. Et stort vindue er altid at foretrække, men er rummet placeret et sted i boligen, hvor dette ikke er muligt, kan I kompensere med masser af lys og en god ventilation. Det skaber både et flottere rum og et bedre indeklima. Og husk så at skaffe adgang til et ekstra toilet mens I arbejder med jeres indretning af badeværelse. Alliér jer med naboen eller lej et tørkloset, som I kan bruge, mens renoveringen står på.


Tags: , , ,