Indretning af ungdomsværelse

Der kommer en tid, hvor barnet bliver for gammelt til sit børneværelse, og det er tid til indretning af ungdomsværelse. Det er vigtigt, at dette gøres med respekt for den unges nye interesser og ønsker, da indretning af ungdomsværelse er et essentielt skridt på vejen fra barn til voksen. På det nye værelse skal den unge have mulighed for privatliv, der skal være plads til at have vennerne på besøg, og både farver, sengens størrelse, stilen og møblerne skal afspejle den unges personlighed, så værelset giver en følelse af hjem.
ungdomsværelse
Seng
Sengen er ofte det første, der står for udskiftning under indretning af ungdomsværelse. Enten er den gamle seng blevet for lille, eller der er ønske om en mere funktionel og ungdommelig seng, hvor der er plads til vennerne også. En løsning kan være indretning af ungdomsværelse med en dobbeltseng. Køb et flot sengetæppe og en masse lækre pude, så kan sengen fungere som en stor ”flyder” om dagen med plads til vennerne. Alternativ kan I vælge en moderne sovesofa til jeres indretning af ungdomsværelse. Det er især smart, hvis der er tale om et lille værelse. Med en sovesofa har den unge en bred og komfortabel seng om natten og en smart sofa med plads til gæster om dagen.

Garderobe
Til indretning af ungdomsværelse hører også en udskiftning af garderoben. De unge får mere tøj i større størrelser og har sandsynligvis også en masse tilbehør såsom kasketter, smykker, håndtasker og lignende. Køb derfor en god, stor garderobe, gerne med masser af detaljer, som giver en mere fleksibel indretning, det kan være skuffer i forskellige størrelser, knager, indbyggede smykkeskrin, skohylder og så videre. Typisk vil piger have behov for en større garderobe, mens mange unge drenge er tilfreds med en kommode eller et enkelt skab, hvor de kan læsse deres rene tøj ind.

Reol
Når det gælder reoler til indretning af ungdomsværelse, er det i høj grad de samme tommelfingerregler, der gør sig gældende, som reoler til øvrige rum. Den eneste forskel er, at der til indretning af ungdomsværelse gerne skal være så meget reolplads som muligt, da mange unge ynder at stille genstande frem, som viser, hvem de er. Er der lavt til loftet, så vælg en lav reol. Er der højt til loftet, men ikke så meget gulvplads, så vælg en høj reol, som ikke er for dyb.

Tæppe
Er bart trægulv er flot og nemt at holde, men mange unge mennesker holder af at have et eller flere små tæpper på deres værelse for at skabe hygge. Til indretning af ungdomsværelse kan det være flot at lægge et lille tæppe under sofabordet i farver, som matcher den øvrige indretning. Husk at vælg farver, som er nemme at holde pæne – ellers bliver rengøring hurtigt en daglig diskussion i hjemmet.

Belysning
Når det gælder indretning af ungdomsværelse, må belysningen gerne være lidt ”skæv” og legende. Det kan gøres med farvede lampeskærme, eller lamper som kaster lyset i forskellige retninger. Brug også gerne lyskæder til indretning af ungdomsværelse, da de giver en hyggelig belysning. Husk dog også en god skrivebordslampe, så der er et ordentligt lys til lektierne.

Elektronik

I dagens Danmark kommer vi ikke uden om at ungdomsværelset er fyldt med elektronik. De fleste unge ejer i dag både PlayStation, iPad og mobiltelefon. Her til kommer computeren og andet IT. Det er derfor vigtigt at tænker på at møblerne kan rumme alt dette elektronik på en smart måde. Fx er Step IT Danmark en dansk virksomhed som har styr på det med opbevaring af elektronik.


Tags: , , ,