Indretning efter specialmål

Vi elsker at indrette os personligt, men mange gange er det nødvendigt at ”hugge en hæl og klippe en tå”, for at få det hele til at gå op. Måske fås TV-bordet ikke i lige præcis den farve man havde ønsket sig, eller også finder man bordet i den rigtige farve, hvor designet så ikke lige er præcist, hvad man havde tænkt sig. Flere og flere virksomheder har dog fået øje på den kræsne forbrugers behov, og tilbyder derfor skræddersyede løsninger. Det er uden tvivl en tendens, vi kommer til at se mere til fremover.

Skræddersyet design øger prisen

Det kommer næppe som nogen overraskelse, at individuelt designede produkter øger prisen. Hele grundtanken ved masseproduktion er jo netop at få prisen mest mulig ned. Den ultimative individualitet opnår du naturligvis, hvis du går til snedkeren med en tegning, og får ham til at bygge dit møbel præcist, som du vil have det. Den løsning vil dog typisk være så dyr, at det typisk kun er virksomheder, der går ad den vej.

En af metoderne til at få prisen ned, er modulopbyggede produkter, som forbrugeren selv kan sammensætte efter behov. Det giver mulighed for at opnå de prismæssige fordele ved masseproduktion, samtidig med at den enkelte kan få et produkt, der tilnærmelsesvis er unikt, naturligvis afhængigt af kombinationsmulighederne.

excel-15-dolle-bedrenaetter-til-tidensbolig

Specialfremstillede senge og sofaer

Et godt eksempel på modultanken er sofaer, som flere steder kan bestilles efter denne devise. Forbrugeren vælger selv betræk og sammensætter sofaen med en række grundelementer. Fabrikken samler så delene og leverer den færdige sofa. Det er klart, at der må påregnes en noget længere leveringstid, men det vilaltid være ulempen ved skræddersyede produkter

I dag er det også muligt at bestille senge i specialmål. Denne service tilbyder eksempelvis Bedre Nætter. Køb online her, hvis du skal have boxmadrassen til at passe ind, eller bare har lyst til en ekstra bred seng. Også her må du naturligvis påregne nogle ugers leveringstid, idet sengene specialfremstilles enkeltvis. Det afspejler sig naturligvis i prisen, men det er billigere, end man skulle tro.

Design dit helt eget gelænder

Som verdens største producent af lofttrapper, og generelt en betydende spiller inden for verdensmarkedet for trapper og gelænder, tilbyder danske Dolle A/S naturligvis et meget bredt udvalg af trapper. På nuværende tidpunkt er det ikke muligt at få en trappe specialdesignet, men det kommer givetvis. Selskabet tilbyder nemlig allerede nu, at man på hjemmesiden kan designe sit eget gelænder, som kan bruges både inde og ude. Også her er der til en vis grad tale om sammensætning af moduler, som gør produktet prismæssigt tilnærmeligt.

Teknikken hos Dolle er ganske avanceret. Et online CAD-program gør du muligt at udforme gelænderet efter ønske, hvorefter prisen automatisk beregnes. Er man tilfreds, kan produktet bestilles hjem. Se udvalget på dolle.dk og bliv inspireret til din helt personlige trappe- og gelænderløsning.