Nyt køkken – helt enkelt

Trænger I til et nyt køkken, men er økonomien ikke til den helt store køkken renovering? Giv jeres køkken en makeover og få fornemmelsen af at helt nyt køkken uden at skulle bruge en formue og masser af kostbar tid. Et nyt køkken i form af en gennemgribende makeover er oplagt til alle, som har et funktionelt og velindrettet køkken, men som trænger til noget mere moderne, lysere eller bare mere nyt og friskt. Her på siden kan du finde tips til, hvordan du får et nyt køkken uden at skulle udskifte de eksisterende elementer.
køkken
Skabslåger
Skabslågerne udgør den største flade i rummet, og derfor bør et nyt køkken tage udgangspunkt i disse. Måske er farverne utidssvarende, måske er stilen gammeldags, eller slid og indgroet snavs har gjort dem grimme at se på. Ved at male eller udskifte skabslågerne får I på en enkel måde fornemmelsen af at helt nyt køkken. Pil lågerne af skabene, slib den gamle maling af og mal i nye, trendy farver. Husk at vælge en maling med høj glans for at lette rengøringen. Afhængigt af grebenes alder og stil kan I bevare dem eller udskifte dem med nogle mere moderne.

Bordpladen
Fornemmelsen af nyt køkken, kræver som regel også en udskiftning af bordpladen. Bordpladen er noget af det, som hurtigst bliver slidt i et køkken. Det kan være dyrt at udskifte bordpladen, men i forhold til den store effekt, er det som oftest alle pengene værd. Med en ny bordplade har I også mulighed for at vælge et mere tidssvarende materiale og nogle mere moderne farver, som bedre matcher et nyt køkken.

Vask og blandingsbatteri
Ved udskiftning af bordpladen, er det oplagt også at udskifte vask og blandingsbatteri. Et nyt køkken har typisk en større og mere funktionel vask end et gammelt køkken, og I har altså den ideelle lejlighed til at vælge en vask, som kan lette jeres dagligdag, f.eks. en dobbelt vask. Til et nyt køkken hører naturligvis også et mere miljøvenligt blandingsbatteri, som gør det lettere at spare på vandet.

Skuffer
For at få et helstøbt og harmonisk look af nyt køkken, bør skuffernes fronter males i samme farver som jeres nye skabslåger. Alternativt kan I udskifte nogle af skufferne og eksempelvis vælge færre og dybere skuffer, som der er tradition for i et nyt køkken. Dybe skuffer er mere funktionelle, og måske trænger de gamle skuffer også til en udskiftning, hvis de er slidte og ridsede i bunden. Med udskiftning af skuffer og skabslåger, er I allerede godt på vej mod et nyt køkken.

Hårde hvidevarer
Ønsker I et nyt køkken, som er mere miljøvenligt og energibesparende, kan det være en god idé at kigge jeres hårde hvidevarer igennem. Køleskabe, frysere og opvaskemaskiner af ældre dato bruger betydeligt mere strøm og vand end moderne modeller. Hårde hvidevarer er en af de dyreste poster i et nyt køkken, men hvis I kan opgradere til en bedre energiklasse, er der penge at hente på sigt. Det er også mange penge at spare ved at købe jeres hvidevarer på nettet.

Overvejelser
Et nyt køkken i form af en renovering koster i snit en fjerdel af prisen sammenlignet med et helt nyt køkken. Derudover kan renoveringen klares på mindre end en uge, som oftest helt uden hjælp fra håndværkere, hvilket sparer jer for både tid og byggerod. Ulempen ved et nyt køkken i form af renovering er, at der ikke kan ændres på selve installationerne og indretningen. I bør derfor overveje, hvorvidt køkkenet er funktionelt, som det er, når I skal beslutte jer for, om I ønsker et nyt køkken eller et helt nyt køkken.


Tags: , , ,