Oxford stolen – enkelt, klassisk design

Arne Jacobsen Oxford stol er en klassiker indenfor designmøbler til kontoret. Med Arne Jacobsen Oxford stol opnår du den perfekte kombination af komfort, stil og sund arbejdsstilling. Stolen egner sig til kontorer i alle afskygninger og indenfor alle fag. Dens enkle og klassiske design gør den nem at inkludere i den øvrige stil, og dens tidløse linjer sikrer dig kontormøbler, som aldrig går af mode. Køb Arne Jacobsen Oxford stol til firmaet eller hjemmekontoret og få en sund arbejdsstilling og et stilfuldt look, som bringer glæde hver eneste dag.

Arne Jacobsen Oxford stolenOm stolen
Arne Jacobsen Oxford stol fås polstret, i træ eller læder. Vælger du den polstrede model, kan du vælge mellem flere smukke nuancer, for eksempel rødbrun patineret læder, klassisk sort læder eller cognacfarve. Stellet, bestående af armlæn og en smuk femstjernet fod, er fremstillet af robust aluminium og fås enten blankpoleret eller som børstet stål. Arne Jacobsen Oxford stol har følgende mål: højde 90 centimeter, bredde 63 centimeter og dybde 50 centimeter. Armlæn kan vælges til eller fra. De er forsynet med støttepuder af ægte læder for optimal hvilestilling og komfort af armene.

Bygget til den menneskelige anatomi
Ligesom de øvrige møbler fra den kendte og elskede designers hånd, er Arne Jacobsen Oxford stol kendetegnet ved lette, bløde kurver, som passer perfekt til den menneskelige anatomi. Sædet kan drejes, og den elegante femstjernede fod sikrer god stabilitet på gulvet. Således opnås den helt unikke kombination af let og tungt, råt og elegant, komfortabelt og stilfuldt som er karakteristisk for Arne Jacobsens designs.

To modeller
Arne Jacobsen Oxford stol er del af en serie, nemlig den såkaldte Oxford-serien fra 1965. Stolen findes i to forskellige modeller, med lav eller høj ryg og med eller uden armlæn. Fælles for Arne Jacobsen Oxford stole er de organiske linjer, som er tilpasset kroppens kurver, og som dermed sikrer korrekt siddestilling. Ryggens høje stykke er anatomisk designet, så det buer ind ved lænden, hvilket tillader ryggen at slappe af under arbejdet.

Historie
Arne Jacobsen Oxford stol, også kaldet Oxford Chair blev designet af Arne Jacobsen til St. Catherines College. Stolen blev fremstillet til lærerne på skolen og kaldtes derfor for professor stolen. Arne Jacobsen Oxford stol var et af de vigtigste designs i hans karriere. Stolen satte for alvor den danske møbeldesigners navn på verdenskortet og understregede hans sans for enkle, organiske linjer i et klassisk og tidløst design.

Om Arne Jacobsen
Arne Jacobsen med det fulde navn Arne Emil Jacobsen levede i København fra 1902 til 1971. Han var uddannet arkitekt og designer og betragtes som en af Danmarks mest kendte designere. Ud over Arne Jacobsen Oxford stol, er han især kendt for sine stole: Syveren, Myren, Svanen og Ægget. Hans møbler sælges i hele verden og er kendt og elsket for deres eksklusive og smukke designs. Arne Jacobsen er begravet på Ordrup Kirkegård.


Tags: , , , , , ,