Sådan indretter du en overdådig ‘man cave’

Kilde: Pixabay

Det engelske ord ‘man cave‘ beskriver et rum – eller rettere sagt en hule – i hjemmet, der summer af det, vi forbinder med klassisk maskulinitet: Øl med vennerne, sport på skærmen og en masse spil, leg og venskabelig konkurrence. Her skal der være ‘mandehørm’ hele vejen igennem.  Man må jo nok indrømme, at det måske lige i første omgang ikke lyder sådan helt gennemført elegant og pænt – men det kan det sagtens blive. Og så behøver husets ‘man cave’ trods navnet jo ikke kun at være til mænd. Hvis du vil indrette et rum til hygge, leg og sport på fjernsynet, så får du her tips til de tre elementer, du bliver nødt til at have i en god man cave.

Plads til leg og konkurrence

Har du plads til et fodboldbord, så skal det bare med ind – hvis da ikke du kan gøre det endnu bedre endnu med et bordtennisbord eller måske endda et ordentligt billardbord. Men pladsen behøver ikke at være altafgørende – det vigtigste er, at der er sjove spil at lege med for de voksne, som en man cave altså altid er beregnet til. Måske er der plads til en dartskive – selvom du nok lige skal overveje væggene rundt om. Måske har du plads til, at du en gang imellem kan folde et pokerbord eller et bordtennisbord ud i rummet. Alt tæller, så længe man kan have det sjovt der.

Sport på fjernsynet

Det allervigtigste, der skal være på plads i din man cave, er vennerne. En man cave kan altså ikke rigtig nydes alene – det er helt essentielt, at der er plads nok til, at man kan nyde livets store sportsbegivenheder sammen, hvad end man er til golf, håndbold eller fodbold. Så hiv en stor sofa ind i din man cave og gør plads til, at I kan sidde og se kampen, småskændes om 0-0 resultatet i pausen. For at gøre oplevelsen endnu bedre kan I også tjekke online sportsbetting platforme for at se, hvilken klub der står til at vinde den kamp, I ser med hinanden. Platforme som bet365 kan hjælpe dig med online spil information og information om kampene. En man caves fornemmeste opgave er at danne den ultimative ramme om tv-sportsbegivenheder i venners selskab, og alle skal selvfølgelig kunne føle sig godt tilrette, når de dukker op.

Kilde: Pixabay

Et sted til drikkevarer

Det tredje helt uundgåelige element i en rigtig man cave er de kolde drikkevarer. Man skal heller ikke snyde sig selv og venner for lidt god mad. Har man ikke plads til et minikøleskab, så er det bare at have nem og diskret adgang til køkkenet fra man caven eller – som en helt alternativ mulighed – at lægge den så langt fra alt andet, at det føles som lidt af et eventyr at nå frem. Ellers kan man opsøge hjælp på nettet, hvor der er masser af guides til at holde drikkevarer kølige, hvis man er uden køleskab.

Faktisk befinder rigtig mange ‘rigtige’ man caves sig udenfor – enten i skuret eller garagen. Og er det isoleret, kan det være en fremragende løsning, for så forstyrrer du ikke de andre, du eventuelt bor med. Og så skal en man cave desuden heller ikke være for fin i det. Og hvis den ikke er del af selve huset, så gør det jo ikke ligeså meget, hvis man spilder lidt på gulvet – bare vær sikker på, at du indretter din man cave et sted, der er nemt at gøre rent, så den hurtigt kan komme til at se lækker og indbydende ud igen, så du endnu engang stolt kan vise den frem til næste store begivenhed eller lille, hyggelige sammenkomst.