Sådan får du mere plads i boligen

Har I fået en lille ny og er vokset fra boligen? Er du blevet alene med børnene efter en skilsmisse? Eller er du studerende med begrænset plads i hjemmet? Der kan være mange gode grunde til, at man har brug for at skabe mere plads i boligen. Her kan du finde nogle indretningstips, som giver mere luft og overblik i hjemmet.
mere plads
Senge på hjul
Er der ikke værelser nok til, at alle kan få deres eget, kan en løsning være at købe senge på hjul eller sofaer, der kan slås ud. På den måde kan sengene fungere som et hyggeligt sofahjørne om dagen og slås sammen om natten til et soveområde. Senge på hjul kan endvidere nemt rykkes til side, hvis der kommer mange gæster og er altså en praktisk måde at skabe mere plads i boligen.

Bærbar
En nem måde at skabe mere plads i boligen er ved at udskifte den stationære pc med en bærbar computer. På den måde kan du spare hjemmekontoret væk og frigive masser af ekstra plads. Med en bærbar computer har du mulighed for at sidde overalt i hjemmet og arbejde. Køb eventuelt et underlag til din computer, da den hurtigt kan blive meget varm, hvis du sidder med den på skødet. I denne forbindelse bør I også investere i en trådløs opkobling, så der er internetadgang i hele boligen, og I slipper for kabler, der snor sig ind og ud af døre. En bærbar computer fylder næsten ingenting, når den er slået sammen, og du har således frigivet store mængder plads i boligen.

Møbler med flere funktioner
Skab plads i boligen ved at vælge møbler med flere funktioner. Det kan være en sofa, der også fungerer som seng. Et spisebord, der også fungerer som børnenes lege- og tegnebord. En seng, der kan klappes op og fungere som opbevaring eller lignende. En anden måde at skabe plads i boligen via dobbeltfunktioner er ved at indrette spiseplads i køkkenet, puslerum i et hjørne af soveværelset eller garderobe i entreen. Det gælder om at udnytte kvadratmeterne mest muligt og integrere både rum og møbler.

Ryd op og kassér
Et nøgleord når det gælder mere plads i boligen er desuden at rydde op og organisere. Se kritisk på dine møbler og ejendele og skil dig af med det, du ikke længere bruger. Forær det væk, sælg det eller smid det ud. Du vil blive overrasket over, hvor meget mere plads i boligen det giver. Når du ikke har så mange ting, er det desuden nemmere at organisere og holde orden, og det skaber yderligere luft og overblik i hjemmet.

Indbyggede møbler
Indbyggede møbler er et hit, som nemt og elegant skaber store mængder ekstra plads i boligen. Det kan være dyrt at få lavet et indbygget skab eller en indbygget reol hos en snedker, men det kan være en rigtig god investering, som I har stor glæde af i det daglige. Hold udkig efter smarte opbevaringsløsninger, som ikke optager gulvplads. Udnyt pladsen i højden, sæt hylder op over dørene, brug overskabe i andre rum end køkkenet og udnyt alle små hjørner og nicher for at skabe mere plads i boligen.


Tags: , , ,