Sådan vælger du de helt rigtige badeværelsesfliser

Der findes et stort udvalg af badeværelsesfliser, og det kan være svært at visualisere, hvilke der vil passe bedst muligt til badeværelset. Som udgangspunkt bør du vælge små badeværelsesfliser til små badeværelser og store badeværelsesfliser til store badeværelser. På den måde opnår du det mest harmoniske helhedsindtryk. Der er dog mange andre faktorer, som det er værd at tage med i betragtning, når du skal være flotte og passende badeværelsesfliser.
badeværelsesfliser
Lån fliser med hjem
Når du skal vælge badeværelsesfliser, er det først og fremmest vigtigt, at du undersøger markedet og tager dig god tid. Det er både dyrt og tidskrævende at udskifte badeværelsesfliser, så sigt mod et tidløst og langtidsholdbart resultat, som du ikke bliver træt af foreløbig. Det kan være en god idé at låne nogle prøver på de badeværelsesfliser, du har kig på og tage dem med hjem, så du får et bedre indtryk af, hvordan de passer ind i rummet. Det er vigtigt, at dine badeværelsesfliser harmonerer med både armaturer, møbler og sanitet, så du undgår et fragmenteret og rodet udtryk.

Farver og dekorationer
Har du indrettet dit badeværelse i et meget enkelt og stilrent design, kan det være en fordel at vælge nogle iøjnefaldende badeværelsesfliser, som bryder det meget ensartede look og gøre badeværelset mere personligt. Valget kunne være badeværelsesfliser af glas eller granit, som skaber en spændende rustik overflade. Du kan også kombinere flere forskellige stilarter og dermed skabe et helt unikt look. Har du derimod indrettet dit badeværelse med specielle design møbler og originale elementer, bør du gå efter enkle badeværelsesfliser i hvide nuancer, for at de enkelte møbler kommer til deres ret.

Materialer
Badeværelsesfliser fremstilles i mange forskellige materialer og udformninger. Du kan få keramiske badeværelsesfliser, mosaik badeværelsesfliser eller badeværelsesfliser af glassten eller natursten, såsom granit, skifer eller marmor. Keramiske badeværelsesfliser er de mest almindelige. De fremstilles af brændt ler, hvor både lerblandingen og temperaturen afgør slidstyrke og kvalitet. Badeværelsesfliser af glas gennemgår forskellige hærdende processer, hvorefter de indfarves og skæres i passende stykker. Glasfliser kan med fordel kombineres med de mere traditionelle badeværelsesfliser for at bryde stilen og skabe overraskende detaljer.

Dekorationsfliser og borter
Udover de ensfarvede badeværelsesfliser er der mulighed for at indrette med dekorationsfliser og borter. Denne type badeværelsesfliser er ofte keramiske og anvendes i kombination med de øvrige fliser for at skabe specialeffekter. Dekorationerne er enten præget i flisen eller påført med glasur i forskellige farver. I det aktuelle udvalg af dekorationsfliser findes der mange spændende og elegante modeller, som passer til moderne badeværelser. Spørg din forhandler til råds eller søg inspiration i badkatalogerne for at finde spændende kombinationsmuligheder.


Tags: , , ,