Simpelt trægulv

Har du allerede besluttet dig for at få trægulv, har du alligevel nogle ting, som du stadig skal beslutte, inden du kan montere dit trægulv. Dette er blot en kort guide til, hvilken muligheder du har for at få et simpelt trægulv.

Typer af trægulve
Der er en del forskellige typer af gulve, som du kan vælge i mellem, når du skal have nyt trægulv.

Eksempel på trægulv

Eksempel på trægulv

Nogen af de mest simple typer for trægulve, er plankegulv, 2-stavs lamelparket og 3-stavs-lamelparket, da de er lette at montere. Du kan også vælge massivgulv, som kun består af hårdtræ, og derfor er lidt mere besværligt at montere. Hvis du gerne vil have hårdtræ, kan du i stedet vælge plankegulv, for det kommer til at se ud på samme måde, når det er monteret.

Ved 2-stavs lamelparket og 3-stavs-lamelparket ville du kunne se, hvor parketgulvet er opdelt, og det vil ikke komme til at se ud som massivt træ, når du har monteret det.

Du kan vælge forskelligt træ. Bl.a. birk, ask, ahorn. bog, eg, fyr, jatoba, merbau, pitch pine. Du kan læse mere om de forskellige træsorter her.

Det er dog kun ved hårdtræ, at du kan høvle det ned, så det igen ser nyt ud.

Hvis du vælger at bruge hårdtræ som trægulv, skal du for det meste også behandle det, inden du kan tage det i brug, mens de andre former for trægulve købes forbehandlet.

Der vil senere komme en mere uddybende artikel om, hvad du kan gøre, hvis du vil have massivt trægulv i dit hjem, eller hvis du allerede har det, men gerne vil have, at det skal se pænere ud.


Tags: , , , , ,