Tips til fornyelse af jeres køkken

Små forandringer kan gøre en stor forskel

Køkkenet er for mange mennesker boligens vigtigste rum. Især i de boliger, hvor køkken og spisestue går i ét og danner et køkken alrum. I sådanne boliger, bliver køkkenet et sted hvor familien bringes sammen og hvor man bruger mange timer sammen. Om det så er med madlavning, at snakke eller lave lektier, så er køkkenet et sted for samvær og hygge.

Netop derfor er det mange gange køkkenet, som man gerne bruger penge og tid på at renovere, så det hele tiden er med til at skabe de rette rammer for familien. Men renovering af et køkken kan hurtigt blive dyrt, og derfor er det blevet populært med gør-det-selv projekter og fornyelse i stedet for en totalrenovering. I denne artikel vil vi give nogle bud på, hvordan I derhjemme kan skabe fornyelse i jeres køkken, uden de helt store midler. For små forandringer kan sagtens gøre en stor forskel.

 

Har I brug for et økonomisk tilskud til fornyelse af køkkenet? Så udforsk muligheden for et nemt og billigt lån lige her.

 

Mal lågerne eller udskift med nye

Mange køkkener er installeret med låger og de udgør som oftest den største overflade. Derfor gør det en stor forskel, når lågerne bliver fornyet eller udskiftet. Mange gange kan lågerne være for gammeldags, have den forkerte farve eller være slidte på grund af vand og snavs fra mange år i køkkenet. Det er muligt at finde køkkenlåger til en god pris, men ellers kan det nemt gøres som et gør-det-selv projekt. Tag alle lågerne af og slib den gamle maling af. Mal så lågerne i en ny farve, som passer ind i jeres nye idéer for køkkenet. Sørg for at malingen er højglans, for at gøre rengøringen lettere.

 

Opfrisk bordpladen

Udover at køkkenlågerne udgør en stor overflade i køkkenet, er bordpladen også et vigtigt element. En bordplade skal både være flot at se på og praktisk, fordi den bliver udsat for meget vand og mange forskellige materialer i forbindelse med madlavning og opvask hver eneste dag. Og netop derfor kan man heller ikke undgå at skulle skifte bordpladen på et tidspunkt. Det kan ligesom lågerne, være rimelig ligetil at købe en ny og det behøver ikke nødvendigvis at være en stor udgift. Men hvis det eksempelvis er en træbordplade, kan det også være forholdsvis simpelt at fornye bordpladen selv. Det kræver ofte en slibning og en oliebehandling og så kan bordpladen nemt og billigt fremstå som ny.

 

Mal en væg

Et køkken bliver hurtigt meget sterilt at se på, fordi det ofte er hvide nuancer og naturfarver som pryder køkkenet. Det er ofte det “sikre” valg man vælger i et køkken, fordi man skal kunne holde ud at se på det i mange år frem og fordi det skal være så praktisk som muligt, når der er meget slid. Derfor kan det være en løsning at male en enkelt væg i rummet. På den måde skaber I noget hygge og bryder det sterile med en ny farve. Vælg farven med omhu, så den både passer med resten af køkkenet og så det er en farve I vil synes om flere år frem.

 

Udskift grebene på køkkenlågerne

Når de større ting i køkkenet er blevet fornyet, er det blevet tid til de små detaljer, som kan gøre en stor forskel på køkkenets udseende og funktionalitet. At skifte grebene på køkkenlågerne kan både skabe et nyt look, men også gøre køkkenet mere praktisk, alt efter hvilke greb I vælger. Der findes mange forskellige varianter, så det er næsten kun fantasien der sætter grænser!

 

Sæt nye lamper op

Derudover kan nye lamper gøre en forskel. Ønsker I skarpt eller dæmpet lys? Og skal det være spots eller måske en flot, antik lampe med patina? Også her er det kun fantasien der sætter grænser for valget af lamper og lys. Der findes et utal af lampeløsninger i butikkerne og samtidigt er der rig mulighed for et hyggeligt gør-det-selv projekt hjemme i stuen.

 

Køb planter

Sidst men ikke mindst, kan planter give nyt liv til jeres køkken. Mix eventuelt krydderurter med store, grønne planter som giver farve og hygge. Med store planter er det muligt at skabe nogle rum i rummet, hvilket bidrager til en mere intim og afslappet stemning i køkkenet. Og så gør flotte planter bare altid glad!