Tips til indretning af badeværelse

Badeværelset bruges mange gange hver eneste dag, og derfor er det essentielt for familiens trivsel med en god og funktionel indretning af badeværelse. Uanset om I skal bygge nyt badeværelse eller renovere et eksisterende, kan det være en god idé at overveje jeres ønsker og behov til den nye indretning af badeværelse. Overvej hvor meget skabsplads I realistisk set har brug for, hvor højt I vil prioritere miljøhensyn og hvilken belysning, der er fordelagtig.
badeværelse
Få overblik
For at få bedst muligt overblik over jeres indretning af badeværelse, kan det være en fordel at betragte badeværelsets tre funktioner adskilt. Området ved håndvasken, området omkring badet og området ved toilettet. På meget små badeværelser smelter disse tre områder ofte sammen, men det kan stadig være en fordel at overveje dem særskilt for at opnå mest mulig harmoni og funktionalitet i jeres indretning af badeværelse.

Vær realistisk
Når du gennemgår de tre områder på badeværelset, så overvej nøje, hvilke behov I har. Kan I nøjes med en håndvask, eller har I brug for to? Vil I prioritere plads til et badekar eller foretrækker I mere gulvplads? Skal toilettet være i en særskilt afdeling af badeværelset, eksempelvis bag en skillevæg eller flisemur? Vær realistiske når I beslutter jer for den endelige indretning af badeværelse. Det er ikke pænt at plastre hele rummet til med møbler og sanitet, men omvendt skal elementerne modsvare jeres reelle behov.

Møbler
Når I har besluttet jer for de store linjer i jeres indretning af badeværelse, kan I gå videre til valg af møbler. Selv den lækreste indretning af badeværelse kan hurtigt drukne i flaske og tuber, når først dagligdagen begynder, og derfor er det en god idé at tænke praktisk opbevaring ind i jeres valg af møbler. Køb gerne et skab til hver af familiens medlemmer. Hvis gulvpladsen er begrænset, kan I købe overskabe eller placere et møbel under håndvasken. Husk at indretning af badeværelse i høj grad også gælder om at skabe nogle rammer, som fungerer i det daglige. Vælg derfor også møbler som er nemme at rengøre, og hvor snavset ikke så let samler sig.

Sanitet
Med hensyn til sanitet bør I både overveje æstetik og miljøhensyn i jeres indretning af badeværelse. Særligt hvis der er tale om ny indretning af badeværelse har I rig mulighed for at træffe nogle afgørende valg, som vil have indflydelse på jeres komfort og energiforbrug mange år fremover. Undersøg derfor muligheden for energibesparende løsninger og integrer dem i jeres indretning af badeværelse. Det er både godt for samvittigheden og pengepungen, og det sender et vigtigt signal til jeres eventuelle børn.

Belysning
Belysning er vigtig, når det gælder indretning af badeværelse. Særligt ved vask og spejl er det essentielt med en god belysning, som giver de bedst mulige rammer, når I skal barberes eller lægge makeup. I resten af jeres indretning af badeværelse kan I med fordel vælge en mere afdæmpet belysning, som skaber en afslappende atmosfære. Det kan eksempelvis være væglamper eller LED spots i loftet.


Tags: , , ,