Tips til indretning af hjemmekontor

Mangler du inspiration til indretning af hjemmekontor, så læs videre her, hvor vi dykker ned i betydningen af en funktionel og inspirerende indretning af hjemmekontor med fokus på både fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Du får idéer til, hvor dit fokus skal være med hensyn til valg af møbler og interiør og råd til, hvordan du undgår at hjemmekontoret ender som en ekstra dagligstue, hvor det er svært at få lavet noget.
hjemmekontor
Øger arbejdsglæden og motivationen
Det bliver stadig mere almindeligt at arbejde hjemmefra, og der bruges et stigende antal timer i hjemmekontoret. Uanset om du er selvstændig erhvervsdrivende eller blot klarer nogle ekstra opgaver et par timer om aftenen, er det vigtigt at sætte fokus på indretning af hjemmekontor. En gennemtænkt indretning af hjemmekontor øger ikke blot arbejdsglæden og motivationen, den er også med til at forebygge fysiske skader, ømhed og stress.

Fysisk arbejdsmiljø
Det fysiske arbejdsmiljø er en af grundstenene, når det gælder indretning af hjemmekontor. Her er der fokus på, hvilke møbler der vælges, og hvordan de er placeret i forhold til hinanden. Uanset rummets størrelse, bør enhver indretning af hjemmekontor tage udgangspunkt i komfort og gode arbejdsstillinger. Gå efter indstillelige skriveborde og skrivebordsstole. Der findes masser af lækre designmøbler til kontoret, som er både æstetiske og sunde. Er der tilstrækkeligt med plads, kan du også med fordel inkludere en daybed, pæn gæsteseng eller diskret sofa i din indretning af hjemmekontor. Her er der plads til at tænke kreativt, få nye idéer eller snuppe et tiltrængt hvil.

Psykisk arbejdsmiljø
Indretning af hjemmekontor bør også inkludere en høj prioritering af det psykiske arbejdsmiljø. Her spiller farver, lys, materialer, temperatur og støj en vigtig rolle. Tag udgangspunkt i de rammer, som fremmer dit velbefindende og din effektivitet. Nogle mennesker foretrækker masser af lys og luft, mens andre arbejder bedre i hulelignende rum uden for mange visuelle indtryk. Er I flere, der arbejder side om side, bør jeres indretning af hjemmekontor tage højde for indbyrdes arbejdsfunktioner for at undgå, at I forstyrrer hinanden og sænker hinandens arbejdsrutiner.

Personligt
Du kommer formentlig til at tilbringe mange timer i din hjemmekontor, og derfor kan du ligeså godt gøre det så behageligt som muligt. Indretning af hjemmekontor er ofte en balancegang mellem at gøre rummet rart og hjemligt, og på den anden side undgå at det bliver endnu en dagligstue, som inspirerer mere til afslapning end til arbejde. Et godt tip er at holde den grove indretning af hjemmekontor meget stringent. Det vil sige, at møblerne skal appellere til arbejde, og der skal ikke være overflødige genstande på gulvet og skrivebordet. Til gengæld kan du slå dig mere løs i detaljerne. Indretning af hjemmekontor kan sagtens inkludere et sjovt billede, fotografier af børnene, en souvenir fra en god rejse, nogle farvestrålende puder eller andet, der inspirerer dig. Ved at sætte det psykiske velbefindende højt under indretning af hjemmekontor øger du lysten til arbejde.


Tags: , , ,