Tips til indretning af pigeværelse

Et pigeværelse bør ikke per automatik være synonymt med blomster, prinsesser og pussenussede pyntegenstande. De fleste piger synes godt om kønne ting på deres pigeværelse, men lad være med at udleve dine egne prinsessedrømme i din datters pigeværelse. Måske er hun meget mere interesseret i skibe og fisk, stjerner og planeter eller skov og dyr. Selvom din datter kun er 3-4 år, kan hun sagtens være med til at designe sit eget pigeværelse. Spørg hende, hvad hun kan lide og tag udgangspunkt i hendes ønsker og smag. På den måde bliver det ikke bare et pigeværelse, som hun føler er personligt, der er også større chance for, at det bliver et pigeværelse fyldt med originalitet og sjove detaljer.
pigeværelse
Tænk langsigtet
Ved at tænke langsigtet og indrette et pigeværelse, som din datter kan vokse med, sparer du dig selv for både tid og penge. Sørg for at detaljerne i det nye pigeværelse kan ændres med årene. Det kan f.eks. gøres ved at vælge klassiske hvide møbler og dekorere dem med sjove wall stickers, der kan tages af, når pigen bliver ældre. Du kan også med fordel male det nye pigeværelse frem for at tapetsere det, da det er nemmere at male over, end at skulle rive tapet ned og sætte op igen. Hold så vidt muligt vægge, paneler og radiatorer i enkle, hvide nuancer, som aldrig bliver utidssvarende og sørg for, at der er gode muligheder for at stille de nye yndlingsting frem. På den måde kan et pigeværelse nemt ændre sig i takt med pigens alder, uden at det bliver et stort arbejde hver gang, det trænger til forandring.

Børnevenligt pigeværelse
Selve indretningen af et nyt pigeværelse afhænger naturligvis først og fremmest af pladsen. På et stort pigeværelse er udfordringen at gøre det hyggeligt og huleagtigt, eksempelvis ved at dele det op i små afdelinger med hver deres karakteristika. På et lille pigeværelse er udfordringen at skabe masser af lys og luft, så der er plads til at lege. Hold så vidt muligt de store linjer enkle, det vil sige vægge, lofter, skabe og store møbler. Det giver større frihed til at lege med detaljerne og finde sjove ting i genbrugsbutikker og på loppemarkeder. Uanset hvordan du vælger at indrette dit pigeværelse er det vigtigt at huske, at værelset skal være børnevenligt. Undgå derfor ting, som nemt går i stykker, eller som der ikke må leges med. Det er bedre med en masse billige puder, der må kastes med, end en dyr porcelænsdukke, man ikke må røre ved.

Tema til pigeværelset
Nogle forældre vælger at indrette deres børneværelse efter et bestemt tema, for eksempel Peter Plys, heste eller Barbie. At vælge et tema kan sætte en fin ramme for indretningen og gør det nemmere at vælge møbler og tilbehør. Til gengæld kan et tema også virke som en begrænsning af fantasien, når det nye pigeværelse skal indrettes. For at undgå, at det nye pigeværelse bliver uinteressant, kan det derfor være en fordel at vælge en farve eller en bestemt form som tema. Et pigeværelse fyldt med grønne og lilla nuancer eller et pigeværelse med masser af spiraler og snegle kan give et både helstøbt og originalt look.


Tags: , , ,