Tips til stue indretning

Her kan du finde råd og tips til en hyggelig og funktionel stue indretning, som sætter jeres personlighed i fokus. Start med de store linjer, beslut jer for, hvor sofa, fjernsyn, spisebord og andre større møbler skal placeres. Her er det godt at tænke rationelt og lade jeres stue indretning fokusere på funktionalitet. Senere kommer den mere kreative del af jeres stueindretning, hvor belysning, billeder og fotografier skal op. Her kan fornuften med fordel lægges lidt til side, så der bliver plads til nytænkende, originale og spændende effekter.
stue indretning
Tegneprogrammer
Tegneprogrammer til computeren kan være en stor hjælp i forbindelsen med stue indretning. Her får I et overblik over rummenes størrelse og indbyrdes sammenhæng. Det er også her, I kan se vinduer, døre, trapper og andre elementer, som det er vigtigt at tage hensyn til for at opnå en harmonisk stue indretning. Flere danske møbelbutikker tilbyder tegneprogrammer, hvor du kan få hjælp til din stue indretning med firmaets møbler. Du kan også prøve den danske tjeneste Love My Home, hvor du gratis kan afprøve din stueindretning online.

Husk ganglinjerne
Husk ganglinjer i din stue indretning. Ganglinjer er usynlige, men de er altafgørende for, at rummet fungerer i det daglige. Ganglinjer er den frie gulvplads, som tillader gennemgang og passage i rummet. For en stue indretning med gode, anvendelige ganglinjer kan du med fordel anvende nævnte tegneprogrammer. Her har du mulighed for at tegne din foreløbige stue indretning ind og se, om der er balance i stuen og mulighed for at passere uforstyrret ad ganglinjer, der ikke brydes af møbler.

Intim og hyggelig belysning
Med til din stue indretning hører naturligvis også implementeringen af en behagelig belysning. Som en tommelfingerregel skal al belysning i stuen placeres i øjenhøjde, det vil sige hverken for højt eller for lavt. Når du sidder ned, skal du således aldrig kunne se ind i en lyskilde. Lad gerne masser af lys fra forskellige lyskilder indgå i din stueindretning. Oplys mørke hjørner og skab intime rum med lyskegler, der peger på gulvet eller væggen. Lysdæmpere og lampeskærme kan også med fordel integreres i din stue indretning for på den måde at skabe masser af variation og personlighed.

Prøv med en billedvæg
Billeder og udsmykning spiller en vigtig rolle, når det gælder den mere personlige del af din stue indretning. Her kan det være en god idé at lade kreativiteten og fantasien råde. Det er fristende at sætte det klassiske billede over sofaen og et over spisebordet for på den måde at dække de bare vægge. Men du kan sagtens skabe sjove effekter ved at arbejde anderledes med dine billeder. Prøv for eksempel en stue indretning hvor alle billeder og fotografier samles på samme væg. Små rammer og store rammer, tegninger og malerier mellem hinanden. Sæt rammerne tæt sammen med 3-4 centimeter i mellem og forsøg ikke at være for kontrolleret. Det giver en spændende effekt og samtidig masser af personlighed til jeres stue indretning.


Tags: , , ,