Tips til valg af komfur

Når det kommer til valg af komfur, skal du blandt andet tage stilling til, om du foretrækker keramiske plader, induktionsplader, et komfur med gas, eller et komfur med masseplader. Har du ekstra god plads, kan dit valg af komfur også falde på en model med indbygget grillplade, som giver masser af kulinariske muligheder. Dit valg af komfur indebærer også en beslutning om, hvorvidt du ønsker sort eller hvid facade, og hvor stort dit komfur skal være.
komfur
Farve og størrelse
Stadig flere danske boligejere foretrækker farven sort, når det gælder valg af komfur og andre elementer til køkkenet. De knivskarpe, enkle og blanke flader er hyper moderne og giver et både råt og indbydende look til køkkenet. Hvilken størrelse dit komfur skal have afgøres dels af køkkenets totale størrelse, dels af dine praktiske behov. Det er både dyrt og energispild at prioritere størrelsen højest i valg af komfur. Bruger du højst 2 eller 3 kogeplader, når du laver mad, er det tilstrækkeligt med et standardkomfur med 4 plader. Det samme gælder størrelsen på ovnen. Lad dine konkrete behov afspejle dit valg af komfur. Det sparer dig for både plads, penge og rengøring.

Keramisk komfur
Den keramiske kogeplade er den mest udbredte i Danmark. Den har en plan glasoverflade, som er meget hygiejnisk og nem at arbejde med. Keramiske plader er et oplagt valg af komfur til alle familier, som ønsker et pænt og anvendeligt komfur i det daglige. Med keramiske plader får du et komfur, der passer til stort set alle typer af pander og gryder.

Gas komfur
Dit valg af komfur må nødvendigvis også afspejle tilgængelige energikilder. Mange lejligheder i København og omegn har gas som primære energikilde i køkkenet, og her er gas altså det mest oplagte valg af komfur, medmindre du har budget til at udskifte energiforsyningen. Fordelen ved gas er, at den regulerer varmen hurtigt. Varmen fordeles godt i gryderne og er nem at justere. De fleste gaskogeplader har en overflade af støbejern, men mange nye modeller har i stedet en overflade af glas.

Induktion komfur
Induktion er et godt valg af komfur til børnefamilier, hvor tingene ofte går stærkt. Induktionsplader varmes meget hurtigt op, så der kan koges flere liter vand på få minutter. Induktionsplader er desuden meget hygiejniske og nemme at holde rene. Sidst men ikke mindst køles pladerne hurtigt ned igen, hvilket øger sikkerheden i hjemmet. Induktion er således en både praktisk og sikker løsning til boliger med småbørn. Vær opmærksom på at falder dit valg af komfur på induktion, skal du købe specialfremstillede gryder og pander, der passer til denne type komfur.

Komfur med masseplader
Masseplader er den traditionelle kogeplade med ståloverflade og hvid ramme. Masseplader er et fornuftigt valg af komfur, hvis du ønsker et robust og prisvenligt komfur, der kan tåle lidt af hvert. Med dette valg af komfur kan du anvende alle typer af gryder, potter og pander, du kan rengøre med alle slags rengøringsmidler, og du behøver ikke nogen særlig energitilslutning. Masseplader er ikke længere så udbredt, men vælges blandt andet, hvor der ønsker et rustikt eller retro agtigt look i køkkenet.


Tags: , , ,