Tyverialarm til erhverv

Alle virksomheder bør sikrer deres lokaler og inventar imod indbrud.

shutterstock_246716551

Om du er en mellemstor eller stor virksomhed, bør du have en eller anden form for tyverialarm i din virksomhed, hvis du bliver udsat for indbrud. Der er dog i dag mange forskellige muligheder, hvoraf nogle vælger den traditionelle løsning med en tyverialarm, hvor der typisk er en eller flere bevægelsessensorer, der registrerer bevægelser.

Andre vælger at opsætte et eller flere videokameraer både ind og ude foran virksomheden, således at der er større chance for efterfølgende at finde frem til den enkelte indbrudstyv.

Skræddersy dit alarmsystem

Du har også mulighed for at skræddersy dit eget alarmsystem efter dine behov og præmisser. Nogle vælger en tyverialarm uden abonnement, mens andre hellere ser en klar fordel, at der kommer en vagt ud efter et begået indbrud. Det er dog ikke alle, der kan se nogen grund til at betale et dyrt abonnement for sin tyverialarm, når vagten som regel først er fremme, når tyven er væk igen.

Du kan derfor i dag købe dig til en tyverialarm uden et abonnement, hvor du kun betaler for selve alarmen. Disse alarmer bliver forhandlet i flere af de største byggemarkeder, såsom Stark og Bygma.

I det at du ikke betaler for et abonnement, vil der heller ej være nogen dyre vagter eller store alarmcentraler samt bindende abonnementer. I stedet har SNOOS som er firmaet bag disse smarte tyverialarmer en gratis app, som du selv kan downloade ned på din telefon og dermed være på vagt 24/7, hvis der skulle ske et indbrud i din virksomhed.

Læs mere her

Hvis alarmen går

Har du en tyverialarm med et abonnement og der sker et indbrud i din virksomhed, vil din alarm typisk sende en besked ud til kontrolcentralen, som holder øje med din alarm og hvis den går af. Herefter vil kontrolcentralen sende en vagt ud til din virksomhed med det samme for at se skaderne an og evt. nå at få et glimt af tyven.

Nogle fotodetektorer tager billeder med det samme, når den registrerer en eller flere bevægelser og dette gælder både ved højlys dag, men også i mørke hvor langt de fleste indbrud bliver begået i dag. Det vil i langt de fleste tilfælde afskrække tyven, hvis han ved at der er en vagt på vej, så snart alarmen er gået. Det kan derfor minimere udbyttet for tyven, hvis du har en tyverialarm med et abonnement.

Derudover vil en typisk vagt ikke forlade din virksomhed igen, før at han kan være helt sikker på, at din virksomhed er sikret igen. Er der sket et eller flere brud på vinduer eller døre, vil vagten ligeledes sørge for afdækningen af disse områder og ydermere hvis det regner ind. Sådan at der ikke bliver forårsaget skade på inventar i din virksomhed.

Adgangskontrol kan være med til at øge sikkerheden i din virksomhed

Hvis du skal sikre din virksomhed med en tyverialarm, vil det typisk blive anbefalet, at du får sat en adgangskontrol op ved din hoveddør og dermed erstatter den traditionelle nøglelås. Det øger sikkerheden i virksomheden og i stedet for at give dine medarbejder en nøgle, vil du i stedet give dem et adgangskort, der hjælper til med at styre, hvem der på gå ind og ud af bygningen.

Fordelen ved at benytte sig af et adgangskort til ens medarbejder, i stedet for den traditionelle nøgle er, at du i stedet hurtigt kan annullere adgangskortene og udstede nye, hvorimod ved en nøglelås skal hele låsen skiftes og dette tager ofte noget længere tid. Derudover giver det dig et godt overblik over, hvem og hvor mange der har adgang til virksomheden. En låsesmed kan hjælpe med at øge sikkerheden – du finder Låsesmed København og Låsesmed Næstved, ja låsesmede findes i alle byer.

Det ses ofte at tyvene stjæler bilnøglerne fra en bygning og kører afsted med alle virksomhedens biler. Alle bilmærker er interessante for tyvene – så man kan ikke vide sig sikker. Er skaden sket er der ikke andet at gøre end at komme afsted til den lokale bilforhandler, der på bedste Kim Larsen maner vil byde velkommen og sige “køb biler af mig”!