Undgå rod i hjemmet

Uanset hvor stilfuld din boligindretning er, drukner den, hvis ikke du er i stand til at undgå rod. Rod har vi alle, men der findes masser af sjove og kreative løsninger til, hvordan du bedre kan få styr på småtingene og undgå rod i dagligdagen – selv når det gør stærkt. Her på siden kan du finde tips til, hvordan skal skaber et mere strømlinet og rent look uden for mange visuelle forstyrrelser.
undgå rod
Ryd ud i dine ting
For det første kan du undgå rod ved at skære ned på mængden af ejendele. Gennemgå dit hjem med kritiske øjne og kassér alt det, I ikke bruger længere. Skær ned på antallet af pyntegenstande og gem småting væk i dekorative kurve og kasser. På den måde er det nemmere at undgå rod i det daglige. Også når det gælder tøj, kan du med fordel sortere, smide ud eller give væk. Lav også to årlige omrokeringer, hvor du pakker henholdsvis vintertøj og sommertøj væk. Et minimalistisk klædeskab er en effektiv måde at undgå rod i soveværelset og alle de steder, hvor der plejer at blive smidt tøj.

Prioritér synlige og usynlige ting
Du kan også undgå rod ved at gemme alle store og grimme ting væk. Hav eksempelvis kun pæne bøger stående fremme og gem ringbind og telefonbøger ind i et skab. Stil kun dine allerpæneste vaser frem og skjul resten i et køkkenskab. Gå hele hjemmet igennem med denne tankegang og skær ned på antallet af synlige objekter. Senere kan du gå hvert enkelt skab igennem og kassere ting, såsom gamle papirer, vaser der er skåret osv. Rod stresser, så sørg så vidt muligt også for at undgå rod i skabe og skuffer.

Entreen
En rodet entre kan gøres sjov og personlig ved at bruge beklædningsdele som en del af indretningen. Køb en flot stumtjener og hæng halstørklæder og huer op, som plejer at ligge og flyde på bunden af klædeskabet. Gennemsigtige kasser er også en god måde at undgå rod på. Stil dine flotteste sko i gennemsigtige plastikkasser og lad dem stå fremme som en lille skulptur. Ryd ud i overtøjet og smid det væk, som I ikke bruger. Jo færre ting der er i entreen, jo nemmere er det at undgå rod.

Børneværelset
Børneværelset er en sikker magnet, når det gælder rod. De fleste børn har et væld af legesager, som de alligevel ikke bruger ret tit. Undgå rod på børneværelset ved at sortere legetøjet i flotte, farvestrålende kasser, som stilles væk. Væn banet til, at det kun tager en kasse frem ad gangen, f.eks. med Lego eller Barbie. Når legen er slut, er det nemt at putte legesagerne tilbage i kassen og dermed undgå rod, der ligger i dagevis på gulvet og gør det svært at støvsuge. Har barnet særligt meget legetøj, kan nogle af kasserne stilles helt væk, i kælderen eller på loftet og tages frem igen, når interessen skifter. På den måde kan I undgå rod samtidig med, at barnet vil føle, det får helt nyt legetøj, hver gang en ny kasse tages frem.


Tags: , , ,