Undgå tilstoppede rør med en magnetisk kalkspalter

Belægninger af kalk og snavs forkorter levetiden og ydeevnen på hårde hvidevarer såsom vaskemaskiner og opvaskemaskiner. Resultatet er hyppige og dyre udskiftninger af maskinerne. Men nu findes der måske en løsning, nemlig denne: en såkaldt magnetisk kalkspalter, som efter sigende kan forhindre kalk og snavs i at sætte sig fast på indersiden af rørene.
kalkspalter
Konsekvensen af tilkalkede rør
Det vand, der kommer ud af hanen indeholder en større mængde kalk, med geografisk variation. Kalken sætter sig i rør og varmelegemer og koster dyrt i elregningen, idet det koster op mod ti gange så meget energi at pumpe vand gennem et tilkalket rør. Det skyldes, at gennemstrømningen nedsættes på grund af den mindre omkreds, og der skal således pumpes hårdt til for at få vandet igennem.

Et klimavenligt alternativ
Normalt fjernes kalk med skrappe rengøringsmidler, som går ind og opløser ophobningerne i rør og andre vitale dele, som ikke kan nås manuelt. Disse rengøringsmidler er ødelæggende for miljøet og kan desuden slide på det indre i maskinerne. En magnetisk kalkspalter er således et klimavenligt alternativ, som letter rengøringen og nedsætter både elregningen og behovet for rengøring. Men hvordan virker en magnetisk kalkspalter egentlig?

Sådan virker det
En magnetisk kalkspalter virker ved at danne et magnetisk spændingsfelt inde i maskinens varmelegeme og rør, som betyder, at kalken ikke kan aflejre sig, men i stedet skylles ud med vandet. Der er lavet flere videnskabelige undersøgelser, som samstemmigt indikerer, at en magnetisk kalkspalter virker. Der er enighed om, at et magnetfelt under de rette omstændigheder kan ændre væskers kemiske egenskaber og således også forandre kalkens indbyggede natur, så den ikke sætter sig fast. Dog er der endnu ingen undersøgelser, som har kunnet dokumentere virkningen af en magnetisk kalkspalter.

Producenter
Der findes en lang række produkter, som anvender denne magnetiske behandling af vandet, og produkterne varierer meget i både funktionalitet og pris. En billig magnetisk kalkspalter kan du nemt selv montere på dine vandrør, mens de dyrere modeller kræver montering af en uddannet vvs-installatør. Det skyldes, at den mere avancerede form for magnetisk kalkspalter fungerer ved at lade vandet løbe direkte igennem apparatet og på den måde nedsætte vandets spænding.

Megatherm magnetisk kalkspalter
Megatherm er en af de procenter, som tilbyder en magnetisk kalkspalter til dit hjem. Firmaet har arbejdet med magnetisk vandbehandling i 18 år og har installeret magnetisk kalkspalter i mere end 100.000 danske hjem. En magnetisk kalkspalter fra Megatherm er konstrueret, så vandet passerer gennem et smalt magnetgab med høj magnetstyrke, samtidig med at der skabes turbulens i vandet. Der er fortsat diskussion om effekten af begrebet magnetisk kalkspalter, men produkterne sælges i massevis, og det må således være op til den enkeltes tro at afgøre, om det er en investering værd eller ej.


Tags: , , ,