Vælg den rette håndvask til badeværelset

Hvordan vælger du den rette håndvask til badeværelset? Uanset om du er ved at indrette nyt badeværelse eller renovere et eksisterende, spiller din håndvask en afgørende rolle. På mange badeværelser har den både en central rolle og placering og er noget af det første man ser, når man træder ud på badeværelset. Derfor bør du nøje overveje størrelse, stil og funktion på din håndvask, inden du køber.
håndvask
Vægthængt eller indbygget
Først og fremmest bør du overveje, om du ønsker en væghængt håndvask eller en modul håndvask. En væghængt håndvask er, som navnet antyder, monteret direkte på væggen, mens en modul håndvask er indbygget i en bordplade eller et badeværelsesmøbel. En modul håndvask giver ofte det mest helstøbte og harmoniske look, til gengæld er den ikke så fleksibel at placere som en væghængt håndvask, idet den skal passe i et bestemt hul. En modul håndvask fremstilles ofte i et standardmål på 35 x 60 centimeter, mens en væghængt håndvask giver større frihed til at designe og indrette rummet efter de møbler, størrelsesforhold og farver, man ønsker.

Størrelsen
Størrelsen på din håndvask bør både afspejle rummets størrelse og jeres behov. Skal jeres håndvask udelukkende bruges til at vaske hænder i, eller skal den også bruges til vasketøj og flere børn, der står samtidig og børster tænder? Hvis I ofte er flere sammen på badeværelset, bør der være god plads omkring jeres håndvask. Alternativt kan der suppleres med en vask mere. Undgå en meget stor håndvask på et lille badeværelse, da det vil være klodset, både funktionelt og æstetisk.

Farven
Det mest almindelige er en hvid håndvask, men der er rig lejlighed for at eksperimentere og vælge andre farver og nuancer. Hvad siger du for eksempel til en kulsort håndvask, en rustik grå håndvask eller en spændende mexicansk håndvask i spraglede farver? Inden du beslutter dig, så husk, at en hvid håndvask er langt det nemmeste at holde. Særligt mørke farver vil hurtigt få aftegninger af kalk og skidt, som det kan være svært at få af igen.

Faconen
Ønsker du en design håndvask i en moderne og anderledes facon, er der et stort udvalg på markedet. Du kan få en håndvask i stort set alle udformninger og dermed opnå en håndvask, som passer perfekt til stilen på dit badeværelse. Vær dog opmærksom på, at en design håndvask ofte har en ringe funktionalitet. Eksempelvis er der sjældent bundprop i, der er heller ikke mulighed for at overskydende vand kan løbe ud, og ofte vil en design håndvask være så flad, at hanen kun kan løbe i en tynd stråle, for at vandet ikke skal flyde ud over. Så vær kritisk i dit valg af håndvask. Uanset hvor smuk designet er, skal det også kunne fungere i dagligdagen.

Blandingsbatteri og armatur
Sidst men ikke mindst skal du beslutte, hvor du ønsker blandingsbatteri og armatur placeret. Vælger du en moderne håndvask, er der mulighed for at placere armaturet på væggen over vasken. Det er en æstetisk løsning, som desuden letter rengøringen betydeligt. Til gengæld er det også væsentligt dyrere, idet der skal bores i væggen.


Tags: , , ,