Værd at vide når du skal indrette reol

En reol kan nemt komme til at se rodet og tung ud, og derfor er det godt at kende nogle tommelfingerregler, når du skal indrette reol. Særligt når det gælder reoler, der står fremme i stuen eller entreen, er det en god idé at holde en gennemført og enkel stil, så reolen ikke blot bruges til opbevaring, men indgår som en æstetisk og naturlig del af indretningen. Her på siden kan du finde tips til, hvordan du bedst muligt kan indrette reol, så du får et flot helhedsindtryk.
reol
Tunge ting nederst
Der gælder overordnede råd, når du skal indrette reol i hjemmet. For det første bør du altid placere de tunge og store ting nederst og de små og lette ting øverst. Tunge ting kan være fotoalbums, store kurve, ringbind eller lignende. Lette ting kan være små figurer, lysestager, fotorammer osv. Sørg så vidt muligt for at undgå meget store og tunge genstande, når du skal indrette din reol. Hvis du har mange ringbind og lignende kan det være en fordel at vælge et reolsystem med skuffer eller skabe, så de største ting kan gemmes væk.

Leg med materialerne
Udover genstandene kan du lege med farver og materialer, når du skal indrette reol. Mal reolens rum i forskellige farver for at skabe en sjov effekt, indsæt glaslåger, wallstickers eller dekorationer direkte på reolen for et personligt udtryk. Husk at mørke farver får rummet til at virke mindre, mens lyse farver, spejle og glas får rummet til at syne større. Leg med effekterne, når du skal indrette reol og udskift gerne looket i takt med at jeres liv, stil og smag ændrer sig.

Vælg en gennemgående stil
Hvilke ting kan man med fordel gå efter, når man skal indrette reol? Et godt tip er at vælge en gennemgående stil, eksempelvis en bestemt farve eller et bestemt materiale. Man kan også gå efter retro-stilen med brune, naturlige nuancer, high-tech stilen holdt i metallic og sort eller den buddhistiske stil med guldfigurer, lotusblomster og lys. Uanset hvilken stil I ønsker, gælder det om at holde fast i den, når I skal indrette reol. Uanset hvilke søde pynteting I falder for, vil det ødelægge helhedsindtrykket, hvis jeres reol bliver overlæsset med ting og sager. Vælg derfor med hård hånd og stil det væk, som ikke passer ind i den aktuelle stil. I kan altid indrette reol igen næste år og udskifte genstandene med nogle nye.

Ting til reolen
Som inspiration, når I skal indrette reol kan I gå efter smukke fotorammer, hvor I kan indsætte billeder af fælles oplevelser, ferier eller lignende. Lysestager, vaser, små lamper eller dekorative figurer. Det er også flot at stille bøger frem, når I skal indrette reol. Sørg da for at samle jeres bøger i et enkelt rum af reolen og pynt gerne med en flot bogstøtte. Har I mange småting, kan det være en god idé at indrette reol ved hjælp af elegante flettede kurve eller moderne bokse af silikone i forskellige farver. Leg med placeringen af disse opbevaringsgenstande for at finde det mest homogene udtryk.


Tags: , , ,