Vejen til et mere bæredygtigt badeværelse

Badeværelset er en af de helt store syndere, når det gælder energiforbrug og miljøskadelige materialer. Skal du indrette nyt badeværelse eller blot modernisere det gamle, bør du derfor tænke bæredygtigt badeværelse ind i din indretning. Et bæredygtigt badeværelse bringer harmoni og sjælefred til alle, der bruger det, og du kan oven i købet spare rigtig mange penge hver eneste måned. Her på siden kan du finde tips til, hvordan du indretter et bæredygtigt badeværelse.
badeværelse
Isolering
Kolde vintermorgener hvor man skal ud på et koldt badeværelsesgulv er noget de fleste af os frygter, og derfor er varmeforbruget ofte højt på badeværelset. Uanset om du har varme i gulvet eller anvender radiatorer, kan du med fordel forbedre isoleringen i vægge og gulve for at få et mere bæredygtigt badeværelse med et lavere varmeforbrug. Med moderne vandbåren gulvvarme har du faktisk et særdeles godt alternativ til den gammeldags radiator, og det er derfor en investering, som både giver komfort og et mere bæredygtigt badeværelse.

Solenergi
Solenergi spiller en stadig større rolle, når det gælder indretningen af et bæredygtigt badeværelse. Bor du i hus, er det oplagt at benytte de store mængder gratis energi, som er lige udenfor din hoveddør. Solenergi er en meget effektiv energikilde, som kan dække helt op til 70 % af det energibehov, der bruges til opvarmning af vand. Med blot en enkelt investering er du altså rigtig langt mod dit mål om et bæredygtigt badeværelse.

Materialer
Til et bæredygtigt badeværelse hører naturligvis også bæredygtige materialer. Vurdér kritisk dine badeværelsesmøbler, din sanitet, klinker osv. for at sikre dig miljømærkede byggematerialer, som ikke er for ressourcekrævende at fremstille. Gå efter lokalt fremstillede møbler, FSC-mærket træ og sanitet, som er vandbesparende. På den måde kan du komme rigtig langt mod et mere bæredygtigt badeværelse.

Regnvandsanlæg
Mange forbinder ordet regnvandsanlæg med noget, der står i haven, og som giver vand til vanding. Men faktisk er et regnvandsanlæg et særdeles effektivt værktøj i kampen mod et mere bæredygtigt badeværelse. Men et regnvandsanlæg kan du opsamle regnvand direkte fra taget og anvende det til tøjvask og toiletskyl. Det er noget, som kan spare dig for mange penge og forebygge fremtidens vandmangel. Investeringen er forholdsvis stor, men du vil til gengæld hurtigt have tjent pengene hjem igen, fordi du får et meget mere bæredygtigt badeværelse.

Armatur
Et meget nemt middel mod et mere bæredygtigt badeværelse er udskiftning af armaturet til et mere energibesparende et af slagsen. Vælg gerne et blandingsbatteri med termostat, som holder temperaturen konstant og dermed sparer vand, hver eneste gang du tænder og slukker for hanen. Også armaturer med ét greb frem for to er et bedre valg, når det gælder et bæredygtigt badeværelse.

Toilet
Har du et gammeldags toilet på badeværelse, kan du med fordel skifte det ud med en nyere model som har både lille og stort skyl. På den måde kan du spare store vandmængder hver eneste dag uden at skære ned på komfort og velvære. Et vandbesparende toilet er et must-have i ethvert moderne, bæredygtigt badeværelse.


Tags: , , ,