Boligindretning – styr på dine nips

Vi samler dem alle sammen: nips, småting og souvenirer, som vi ikke nænner at skille os af med, men som frustrerer os, fordi de skaber rod i hjemmet og besværliggør rengøringen. Har du børn i hjemmet, vil mængden af nips og småting øges markant – og det bliver kun værre, jo ældre børnene bliver. Her på siden kan du finde tips og idéer til, hvordan du kan skabe orden i alle hjemmets smådele og nips.
nips
Pyntegenstande
En stor del af vores nips udgøres af såkaldte pyntegenstande, som ikke har nogen egentlig funktion, men som vi blot har, fordi de er dekorative. Måske er det nogen, vi har fået i gave eller købt på en rejse. Fælles for mange af dem er, at de rummer en historie og har så meget affektionsværdi, at det er svært at skille sig af med dem. Den typiske måde at indrette hjemmet med nips er at fordele dem jævnt ud over alle glatte flader, men det er netop denne tendens, som giver et rodet indtryk, og gør det besværligt at tørre af.

Saml dine nips
I stedet bør du samle dine nips i små klynger. Køb nogle smukke bakker og stil de små figurer, vaser og souvenirer side om side. Det skaber masser af dynamisk og giver en sjov effekt à la et alter eller en udstilling. Ved at sammensætte nips i forskellige stilarter understreger du dynamikken. Det kan være antikke nips side om side med moderne nips. Farvestrålende genstande sammen med sorte og hvide genstande osv. Ved at samle dine nips på bakker, gør du det desuden meget nemmere at gøre rent og tørre støv af.

Børnenes nips
Samme princip kan du med fordel tage i brug, når det gælder børnenes nips. Køb nogle smukke, høje glaskrukker eller aflange vaser og put de mange farvestrålende nips ned i dem. Når de ligger sammen på denne måde, dannes der et næsten skulpturelt udtryk, som sagtens kan stå fremme i stuen, så børnene har deres legesager tæt på, hvor den øvrige familie er samlet. På børneværelset bør du anbringe nips i mere solide beholdere, det kan være farvestrålende kurve, gamle mælkekasser eller ølkasser, som du har malet, en smuk vasketøjskurv eller lignende.

Nips i køkkenet
Køkkenet er ofte en ren magnet, når det gælder nips, og det kan koste dig både bordplads og ekstra tid til rengøring. Sæt ekstra hylder op eller indret skufferne bedre, så du får dine nips af vejen. Knive, krydderiglas og andre ting du bruger ofte, kan med fordel placeres på væggen lige over køkkenbordet. Ved at løfte dine nips op, frigør du bordplads og gør det nemt at komme til med en klud. Nips du bruger knap så ofte, kan du med fordel sortere i gennemsigtige plastikbøtter. Skriv udenpå kassen, hvad den indeholder, f.eks. ting til bagning, og placér alle dine kasser på en hylde over døren. Nu har du dine nips væk af vejen men stadig indenfor rækkevidde, når du skal bruge dem.


Tags: , , ,