Boligindretning i fransk landstil

Boligindretning i fransk landstil er lig med varme, gyldne farver, romantik, charme og en skøn blanding af rustik og feminint. Boligindretning i fransk landstil er ikke bare populært i Frankrig men i store dele af verden. Særlig i Danmark er stadig flere boligejere blevet inspireret og forelsket i den smukke boligindretning i fransk landstil, og looket egner sig perfekt til det danske landskab og klima.
fransk landstil
Tidlig og moderne stil
Boligindretning i fransk landstil er i virkeligheden et bredt begreb, idet stilen strækker sig over en længere årrække. Den tidligere stil var rå og maskulin, præget af mørke, rustikke farver, mens den moderne landstil er kendetegnet ved lys, romantik, gyldne farver og romantiske motiver. Boligindretning i fransk landstil giver dig derfor en enorm spændvidde og rig lejlighed til at mikse og matche efter dine personlige præferencer. Boligindretning i fransk landstil er i Danmark typisk karakteriseret ved en sammenblanding af den tidlige rustikke og den nutidige romantiske stil.

Vægge
Første skridt mod en boligindretning i fransk landstil er at male dine vægge i farver, som oser af romantik. Vælg mellem sand, orange, creme og gul, eventuelt kombineret med wallstickers i glinsende guld. Til køkken og badeværelse kan du med fordel vælge rustikke sten og fliser, såsom natursten og marmor. Skal der tapet på væggene, bør du gå efter de samme farver som malingen, eventuelt kombineret med blomstret tapet på nogle af væggene.

Gulve
Et andet vigtigt tiltag mod en boligindretning i fransk landstil er dine gulve. De traditionelle stengulve egner sig ikke til det danske klima. I stedet kan du med fordel gå efter rustikke plankegulve med brede, ubehandlede planker. Vælg lyse eller mørke træsorter efter smag. Til store rum kan det være rigtig flot med en mørkere træsort, mens det til mindre rum er bedst at holde gulvet så lyst som muligt. Begge dele egner sig fortrinligt til boligindretning i fransk landstil. Pynt gerne gulvet med løse gulvtæpper i samme varme og gyldne farver som væggene.

Belysning
Belysningen er vigtig, når det gælder boligindretning i fransk landstil. Gå efter så meget sollys som muligt. Ryd vindueskarmene, fjern gardinerne og sørg for at holde vinduesglasset rent, så lyset kan skinne ind og få de gyldne farver til at stå mere klart frem. I vinterhalvåret er levende lys et must-have, når det gælder boligindretning i fransk landstil. Gå efter lysestager og lysekroner i sortmalet smedejern, gerne med små dekorationer og svejsninger. Vælg hvide eller gule lys, og nyd den romantiske stemning, når lysene kaster skygger gennem stuerne.

Møbler
Du har forholdsvis store valgmuligheder, når det gælder møblerne til din boligindretning i fransk landstil. Gå efter træ og smedejern, gerne med ornamenter og enkle, blomstrede hynder. Runde borde, kurvemøbler og vitrineskabe er klassiske elementer, når det gælder boligindretning i fransk landstil. I køkkenet er ophæng til gryder, blomstrede tekstiler og åbne hylder med kaffekopper en sikker vej til fransk romantik. Vær ikke bange for pyntegenstande og ekstra krøller på halen. Boligindretning i fransk landstil er langt fra det minimalistiske look.


Tags: , , ,