Indretning af små rum

Det kan være svært med indretning af små rum, da de ofte bliver både upraktiske, uoverskuelige og mørke. Her på siden kan du finde tips til indretning af små rum, så de både bliver mere anvendelige og syner større, end de egentlig er. Inden du kaster dig over indretningen, bør du være indstillet på, at du må gå på kompromis med mange ting og være i stand til at sortere og prioritere med hård hånd. Men med de rette virkemidler, kan du få stor gavn af selv ganske små værelser.

Små rum bør males hvideLys, lys, lys
Først og fremmest bør indretning af små rum have lys som fokus. Mal hvidt og vælg møbler og interiør i lyse farver. Dæk sengen med et hvidt sengetæppe og vælg hvide skabslåger. Køb sofa i lyst stof og gå efter møbler i lyse træsorter og glas. Også når det gælder belysningen, bør du skrue op til max. Vælg halogenspots og pærer med mange watt. Sørg så vidt muligt for at få oplyst alle mørke hjørner. Indretning af små rum må meget gerne inkludere flere forskellige lyskilder, både i loftet, på væggen og på møblerne. Skab variation med store og små lamper i forskellige farver og stilarter.

Forhæng i stedet for låger
Når du står overfor indretning af små rum, bør du undgå døre og låger i klædeskabe, overskabe osv. Når en dår står åben, fylder den rigtig meget og kan være upraktisk at komme omkring. Ved at anvende forhæng eller gardiner skaber du ekstra plads samtidig med, at de lette, lyse stoffer styrker fornemmelsen af plads. Forhæng er desuden praktiske, fordi du kan nå ind i skabet fra alle sider. Vælg forhæng i lette, lyse stoffer, helst uden mønstre. Er du god til at holde orden i dine skabe, kan du også vælge at lade dem stå helt fri.

Undgå for meget nips
Indretning af små rum kræver en hård sortering, når det gælder pyntegenstande. Udvælg dine favoritter og giv resten væk. Små rum med mange nips og pyntegenstande giver et rodet og uoverskueligt indtryk, hvor man ikke ved, hvor man skal hvile blikket. Indretning af små rum bør holde fokus på store, rene flader i hvide eller lyse farver, som får rummet til at udvide sig og skaber visuel harmoni. Hvis det skal holdes fest så er balloner med tryk en nem måde at pifte rummet op på. Tryk på balloner er nemt og billigt i dag – så hvorfor ikke gøre dem personlige? Reklameballoner købes typisk på nettet, hvor man selv kan være tryk og design.

Brug spejle eller tapet
Et velkendt trick når det gælder indretning af små rum er at anvende spejle. Spejle virker ved at åbne rummet op og få det til at se større ud. Køb et smukt helfigurspejl i en elegant ramme eller omdan den ene af rummets vægge til ét stort spejl. Hvis du ikke er så vild med spejle, kan du bruge guld- eller sølvtapet som et alternativ. Den skinnende effekt i tapetet vil reflektere lyset og dermed skabe både lys og rum. Du kan enten tapetsere en hel væg eller skabe en spændende effekt ved at sætte en enkelt bane op midt på væggen.

Vedligeholdelse af rummene
Når du er færdig med din indretning af små rum, er det vigtigt at opretholde orden og rengøring, da rod og støv altid får rum til at se mindre ud. Sørg for at vaske vinduerne ofte, så der strømmer mest muligt lys ind. Vask gardinerne, tør alle flader af, så de skinner og reflekterer lyset, puds spejle og tør lamperne af for maksimal effekt.


Tags: , , , , , , , , ,