Indretning af spisestue

Indretning af spisestue afhænger i høj grad af, hvor meget plads der er til rådighed i boligen. I nogle tilfælde vil indretning af spisestue omfatte et selvstændigt rum, mens det i mange andre tilfælde vil være en del af stuen, et hjørne af køkkenet eller lignende. Uanset udgangspunktet og rummets størrelse kan du på denne side finde inspiration og gode råd til en smuk og funktionel indretning af spisestue.
spisestue
Spisebord
Det vigtigste og mest centrale element, når det gælder indretning af spisestue er valget af spisebord. Spisebordet er det første, man lægger mærke til, og det er afgørende for funktionaliteten af rummet. Vælg et spisebord, som passer til rummets størrelse og antallet af gæster du typisk inviterer på en gang. Er I normalt kun fire personer ad gangen, kan et meget stort spisebord virke klodset og ødelægge den intime atmosfære. En god løsning er en indretning af spisestue med mulighed for fleksibilitet. Køb et spisebord med ekstra plader og stole, der kan klappes sammen og stilles væk. Alternativt kan du vælge et rundt spisebord, hvor der kan sidde flere omkring end ved et firkantet spisebord.

Spisestuestole
Spisebordet er sammen med spisestuestolene en investering, der laves for flere år, og det er derfor en fordel at vælge en tidløs stil, når det gælder dine møbler til indretning af spisestue. Dernæst er det vigtigt at gå efter komfort. Vælg stole, som er behagelige at sidde i, da dine gæster skal sidde i dem i mange timer ad gangen. Ukomfortable spisestole kan i værste fald forkorte en ellers hyggelig aften. Sidst men ikke mindst bør du tænke den overordnede indretning af spisestue med i valget, så du køber spisestuestole, der passer til spisebordet og den øvrige interiør for at undgå stilforvirring.

Belysning
Indretning af spisestue bør også have fokus på en behagelig belysning, som hverken er for svag eller kraftig. Gæsterne skal helst kunne se deres mad, men omvendt er det ikke hyggeligt at føle sig overbelyst, når man skal sidde og hygge sig og kigge på hinanden. Drejer det sig om indretning af spisestue i et stort rum, kan du med fordel vælge en iøjnefaldende loftslampe, som giver et harmonisk lys i hele rummet. Til indretning af spisestue i mindre rum er det en god idé med lys, der kommer oppefra eller eventuelt mange små lyskilder, som kaster lys ind fra forskellige vinkler. Supplér gerne med stearinlys og hold fokus på, at alle gæster har tilstrækkeligt med lys.

Gulv
Både når det gælder indretning af spisestue og køkken er det en fordel at holde gulvene bare af hygiejniske årsager. Er dit hjem meget fodkoldt, kan det dog være en fordel at lægge et gulvtæppe under dit spisebord. I modsat fald risikerer du, at gæsterne sidder og fryser om tæerne under middagen. Har du brug for et tæppe i din indretning af spisestue, så vælg et i mørke farver, hvor det ikke så nemt ses, hvis der bliver spildt rødvin eller lignende. I modsat fald risikerer du at skulle udskifte dit tæppe ofte. God fornøjelse med din indretning af spisestue.


Tags: , , ,