Indretning af udestue

Når det gælder indretning af udestue, har du meget frie rammer. Der findes ingen faste retningslinjer for, hvordan en udestue bør se ud, og mange finder det derfor rigtig sjovt at lege med deres indretning af udestue. Det eneste der skal tages hensyn til er, hvordan udestuen er isoleret. Denne faktor er nemlig afgørende for, hvorvidt du bør vælge havemøbler eller indendørs møbler til din indretning af udestue.
udestue
Rammerne
Før en egentlig indretning af udestue bør du tjekke de fysiske rammer grundigt efter og overveje hvorvidt du med fordel kunne give udestuen en istandsættelse. Med en god isolering og gode opvarmningsinstallationer har du mulighed for at bruge din udestue hele året rundt, selv på vinteraftener, og det giver dig desuden frit valg med hensyn til møbler og tæpper. Er din udestue dårligt isoleret, bør du altid vælge traditionelle havemøbler, da indendørs møbler og tæpper risikerer at få fugt og blive ødelagt.

De store linjer
Din indretning af udestue afhænger naturligvis af rummets størrelse. Har du mange kvadratmeter at gøre godt med, kan du med fordel vælge at indrette rummet i en spiseafdeling og en sofaafdeling. På den måde kan gæsterne rykke fra spisebordet over i mere bløde og afslappende møbler efter middagen. Til mindre rum bør du vælge, hvor du vil have fokus i din indretning af udestue. Har du mest brug for et sted at spise eller et sted, hvor man kan læse og slappe af med en kop kaffe? Indretning af udestue handler ligesom de øvrige rum i boligen om prioriteringer for at undgå, at rummet bliver overfyldt og stilforvirret.

Valg af møbler
Ønsker du at bruge din udestue som et ekstra værelse, bør du gå efter komfortable og funktionelle møbler. Undgå derfor meget billige havestole eller klapstole til din indretning af udestue. Har du allerede et bord, du ønsker at bruge, så mål højden på det, inden du vælger stole, så du er sikker på, at møblerne passer sammen. Vælger du havemøbler, så vær opmærksom på, at højden er anderledes end på indendørs møbler. Mange havemøbler vil være for høje til et sofabord og for lave til et spisebord. Kurvemøbler er et populært valg, når det gælder indretning af udestue, men der findes også mange flotte alternativer indenfor både sofabordsmøbler og spisebordsmøbler.

Gardiner
Husk gardiner til din indretning af udestue. De sikrer dig, at rummet aldrig bliver ulideligt varmt, selv på de varmeste sommerdage. Et godt valg er rullegardiner, som kan lukke ovenlys ude uden at tage al dagslyset. Du får således en udestue der er behagelig at opholde sig i rent temperaturmæssigt, samtidig med at du har frit udsyn til haven. Ved at vælge gardiner som element i din indretning af udestue får du et rum, der kan bruges hele året rundt.

Belysning
For at skabe harmoni i din indretning af udestue, bør du vælge en belysning, som matcher de møbler, du har købt. Har du valgt havemøbler, bør du gå efter en belysning, som både gør sig indendørs og udendørs; gerne i et rustikt look med støbejern og mørkt træ. Har du valgt indendørs møbler, bør du omvendt gå efter almindelige stuelamper, så der opnås balance i din indretning af udestue.


Tags: , , ,