Køkkenindretning – hvis I har et stort køkken

Det kan virke som et luksusproblem at have et stort køkkenareal, men det gør ikke udfordringerne omkring en funktionel køkkenindretning nemmere. Placeres elementerne uhensigtsmæssigt, kan man sagtens gå i vejen for hinanden, selvom rummet er stort. En god køkkenindretning i et stort rum handler derfor i høj grad om planlægning og overblik. Her på siden kan du finde tips til, hvordan I opnår en både æstetisk og funktionel køkkenindretning på mange kvadratmeter.
køkkenindretning
Adskil elementerne efter funktion
For at opnå harmoni i jeres køkkenindretning og sørge for, at ingen går i vejen for hinanden, bør i tegne rummet op og overveje, hvor de forskellige elementer skal placeres i forhold til hinanden. Hvilke elementer bør være i nærheden af hinanden; for eksempel håndvask og komfur. Tænk arbejdsgangen ind i jeres køkkenindretning og husk også at overveje ganglinjerne i køkkenet. Det kan hurtigt blive både kaotisk og farligt, hvis man skal rende langt med en gryde kogende vand.

Materialer
Denne funktionsopdelte køkkenindretning kan I yderligere understrege ved at give de enkelte områder deres eget særpræg med individuelle farver, belysning og materialer. Måske skal der være kraftig belysning ved arbejdspladsen og mere dæmpet belysning over spisebordet? Måske skal køkkenøen være af naturfarvet træ, mens området omkring komfuret er af mat stål? Jo mere individuelt særpræg de enkelte områder får, jo nemmere er det at undgå en køkkenindretning, hvor køkkenet bare ser stort og rodet ud, frem for intimt og harmonisk.

Farver
Farver er en vigtig del af din køkkenindretning, uanset hvor mange kvadratmeter du har til rådighed. I store køkkener kan du med fordel bryde de ensartede flader med kraftige, iøjnefaldende farver, som er med til at give køkkenet liv og personlighed. Gå efter store, farverige malerier, kulørte skabslåger eller stole i primærfarverne rød, gul, grøn og blå. Husk at belysningen også har en betydning i din køkkenindretning, da den fremhæver visse steder og farver, mens den nedtoner andre.

Udnyt pladsen
Fordelen ved en køkkenindretning på rigelig plads er, at du ikke behøver begrænse dig og fravælge elementer. Du kan således have både opvaskemaskine, mikroovn, dampovn, almindelig ovn, to håndvaske, dobbeltkøleskab, stort fryseskab eller hvad du nu drømmer om. Husk dog hele tiden at tænke funktionalitet ind i din køkkenindretning, så du undgår at rummet bliver et sammensurium af ting og møbler, der skaber disharmoni. Jo mere enkel en køkkenindretning, jo bedre.

Spiseplads
En god måde at udnytte pladsen, når det gælder køkkenindretning i store rum, er at inddrage en del af gulvpladsen til spiseområde. At spise i køkkenet er både hyggeligt og praktisk, og jeres spiseplads vil hurtigt gå hen og blive et samlingssted for hele familien i løbet af dagen. Gå efter spisebord og spisestole, som passer til stilen i den øvrige køkkenindretning, men bryd gerne linjerne med overraskende detaljer såsom farverige stolehynder, en stor kulørt vase på bordet eller en elegant pendler til at skabe hyggelig og god belysning og sætte prikken over i’et på jeres køkkenindretning.


Tags: , , ,