Sådan får du et miljørigtigt hjem

Vi får hele tiden at vide, at der sker alvorlige klimaforandringer på jorden pga. menneskers udledning af Co2. Vi kan alle sammen være med til at udlede mindre Co2 i vores hvedag. Du kan starte med at udlede mindre Co2 i dit hjem. Når du udleder mindre Co2 i dit hjem, sparer du også penge, så det gavner både miljøet og din pengepung, hvis du har et miljørigtigt hus. De fleste løsninger kræver dog, at du bor i et hus.

Først skal du vælge udbyder
Hos DONG Energy har de Cleantech løsninger, hvor du sparer penge på din varmeregning, mens du hjælper verden med at udlede mindre Co2. Cleantech leverer helhedsløsninger, så dit hus forbruger mindre varme. Der er også en række andre udbydere, som kan hjælpe dig med at udlede mindre Co2. I denne artikel beskrives hovedsageligt løsningerne fra Cleantech.

Isolering
Der er tit meget at hente, hvis du starter med at genisolere dit hus. Ny isolering giver dig, udover en lavere varmeregning, også et bedre indeklima i huset. Hos Cleantech foretager de en hulmurs isolering og en loft isolering. Loft isolering gør, at dit hus holder bedre på varmen. De fleste gamle huse er ikke særlig godt isoleret, og der er ingen isolering mellem yder- og indervæg. Der er mange penge at spare på din varmeregning, hvis du har et gammelt hus.

Jordvarme
Cleantech skriver på deres hjemmeside, at jordvarme fungerer bedst, hvis du har et stort ubebygget grundareal. Jordvarme fungerer på den måde, at jorden bliver varmet op af solen. I jorden er der placeret nogle slanger, som føres ind i huset og på den måde bruges varmen i jorden til at opvarme dit hus. Om vinteren er jorden stadig varm nok til, at du kan bruge jordvarme til at opvarme dit hus. Det bruges både til at varme radiatorer og vand op.

Luft til vand-varmepumpe
I stedet for jordvarme kan du vælge at få varme fra luften i stedet. En kompressor trækker luft ind og sender varmeenergien videre til en varmepumpe, som gør det muligt for dig at varme hele dit hus op. Løsningen anbefales til dem, som ikke har nok ubebygget grundareal til at benytte jordvarme.

Solceller
Du kan også vælge at købe et solcelleanlæg, hvor du får glæde af solens stråler. Det gode ved et solcelleanlæg er, at hvis solen skinner meget, kan du sælge strøm til din el-udbyder. Når solen ikke skinner særlig meget, vil din elmåler fortsætte som normalt. Cleantech leverer ikke solcelleanlæg, men hvis du vil vide mere om det, kan du læse mere her.

På DONG Energys hjemmeside kan du tage en test for at se, hvor meget dit hus kan spare ved at anvende Cleantechs løsninger. Du kan tage testen her.

Hvis du finder ud af, at Cleantechs løsninger er noget for dig, kan du få en fagmand ud og kigge på dit hus. Du kan læse mere om Cleantechs løsninger her.


Tags: , , , , , , , , , , ,