Spar penge med et klimavenligt badeværelse

Et klimavenligt badeværelse er ikke kun godt for miljøet, det kan også sikre dig store besparelser på vand- og elregningen hvert eneste år. Uanset om du skal bygge nyt badeværelse eller renovere et eksisterende, bør du derfor tænke miljøhensyn ind for at opnå et mere klimavenligt badeværelse. Eksempler på konkrete tiltag kan være naturfliser, kontinuerligt tjek af temperaturen, solvarme og vandrensningsanlæg. Med en målrettet stræben efter et klimavenligt badeværelse vil I højne både jeres egen og jeres gæsters bevidsthed om miljøhensyn, og det vil gøre det nemmere at agere klimavenligt i dagligdagen og eksempelvis huske at slukke lyset, skrue ned for vandet osv.

Klimavenlige naturfliserNaturfliser
Naturfliser er blevet et must-have til alle, der ønsker et klimavenligt badeværelse. Naturfliser oser af miljøbevidsthed og er et både æstetisk og klimavenligt alternativ til de traditionelle glaserede klinker og fliser. Naturfliser har rod i det naturlige og fremstår rustikke og uglaserede. Eftersom fliserne brændes ved lavere temperaturer end normalt og desuden er fremstillet uden glasur, skåner de miljøet gennem hele fremstillingsprocessen. Naturfliser har en lang levetid og kan genbruges, når de er blevet kasseret. Du opnår således et klimavenligt badeværelse både før, under og efter du har købt naturfliser.

Kontinuerligt tjek af temperaturen
En af de største syndere, når det gælder klimavenligt badeværelse er det store energiforbrug til opvarmning af rummet og gulvet. Ved at installere en rumtermostat med infrarød sensor kan du opnå en jævn temperatur, der løbende justeres efter forprogrammeret ønske. Du kan oven i købet indstille termostaten, så den tænder og slukker, alt efter om du er hjemme eller ej. Således kan du spare store mængder energi og skabe et klimavenligt badeværelse uden at gå på kompromis med komforten.

Solvarme
Solvarme vinder stærkt ind i Danmark da det er en både billig og æstetisk genvej til et klimavenligt badeværelse. Med et gennemsnitligt solvarmeanlæg kan du spare op til 75 % af dit samlede energiforbrug. Et solvarmeanlæg kan både levere varmt vand og varm luft, som blæses direkte ind i huset. Solenergien lagres i anlægget, så den strækker sig langt ind i vinterhalvåret. På ganske kort tid vil anlægget have tjent sig selv ind igen, og du har opnået et klimavenligt badeværelse, som sparer dig for penge langt ind i fremtiden.

Genbrug dit badevand
En sidste smart genvej til et klimavenligt badeværelse er et såkaldt vandrensningsanlæg. Det fungerer ved at genbruge badevandet, hvilket kan spare dig for store vandregninger og desuden forebygge fremtidens store udfordring, der spås til at blive global vandmangel. Du kan købe vandrensningsanlæg i mange størrelser og modeller, som matcher dit badeværelse og dine behov. Fælles for dem er, at de giver dig god samvittighed og et praktisk, klimavenligt badeværelse.


Tags: , , , , , ,