Vinduesfolie – lækkert alternativ til gardiner


Træt af tunge, kedelige gardiner? Træt af rullegardiner, persienner og uoriginale løsninger til at skærme vinduerne af? Så er vinduesfolie måske løsningen for dig. Med vinduesfolie kan du dekorere og afskærme dine vinduer helt eller delvist og således skabe sjove, iøjnefaldende og meget unikke udtryk. Vinduesfolie er en ideel løsning til stuelejligheder, køkkenvinduer og børneværelser, hvor der ønskes et sjovt og legende udtryk. Vinduesfolie er også meget anvendeligt til badeværelsesvinduer, da de på en elegant måde matterer vinduet, så man ikke kan kigge ind. Her på siden kan du finde information om vinduesfolie og få inspiration til, hvordan du kan bruge det i dit eget hjem.

Hvad er vinduesfolie?
Vinduesfolie består af selvklæbende folie, hvis overflade er behandlet, så det får et sandblæst look. Når vinduesfolie klæbes op på ruden, får vinduet således et matteret glas, så der skærmes for nysgerrige blikke, uden at det er på bekostning af lyset. Med vinduesfolie på ruderne kan der nemlig stadig komme masser af lys inde i rummet.

Bestilling
Vinduesfolie købes i den ønskede størrelse, tilpasset det enkelte vindue. Takket være den selvklæbende bagside, er det nemt at påføre vinduesfolie til alle glatte overflader. Der findes mange online forhandlere af vinduesfolie. Mål omhyggeligt dine vinduer op, indtast målene på webshoppens hjemmeside, og du vil modtage det afskårne, tilpassede vinduesfolie med posten, lige til at klæbe op selv.

Montering
Montering af vinduesfolie minder meget om montering af wallstickers. Du behøver kun en enkelt dråbe vand for at opsætte vinduesfolie i et vindue. Det er vigtigt at undgå lufthuller og folder under opsætningen. Dette gøres bedst ved at starte for neden og langsomt presse opad, eventuelt ved hjælp af en bred lineal eller lignende. Drejer det sig om et større vindue, kan det være en fordel at være to, så I kan påføre vinduesfolie fra hver jeres hjørne. Bliver du træt af motivet, er det nemt at fjerne vinduesfolie igen. Det efterlader ingen mærker eller klister.

Designs
Vinduesfolie fås i et væld af designs og mønstre, så her kan fantasien virkelig få frit løb. Køb vinduesfolie med motiver af potteplanter, dyr eller træer, eller gå efter de minimalistiske udtryk såsom tern, diagonale streger eller vandrette linjer. Vinduesfolie fås både med og uden farve. Eksempelvis kan du få vinduesfolie med smukke kobberfarvede mønstre direkte på det matte folie. Du kan også vælge vinduesfolie med silhuetter af for eksempel orkidéer, løv, fugle eller sommerfugle.

Vinduesfolie med eget motiv
Hos nogle forhandlere af vinduesfolie har du mulighed for at uploade dit eget motiv til bestillingen og dermed skabe et fuldstændig unikt og personligt udtryk. Det kan være billeder af venner eller familie eller motiver fra en ferierejser, der betyder noget særligt for jer. Leg med udtrykkene og find et billede, som egner sig til netop det vindue, I ønsker at dekorere. Jo mere enkelt et motiv I vælger, jo større harmoni vil det skabe i rummet som helhed. Spørg eventuelt forhandleren til råds, hvis I er i tvivl om, hvorvidt et givent billede egner sig som motiv til vinduesfolie.Tags: , , , , ,