Sådan skaber du overblik i køkkenet

Overblik i køkkenet handler i høj grad om prioritering, indretning og elementer, der er nemme at rengøre. Med ganske få ændringer kan du skabe langt mere overblik i køkkenet og dermed opnå bedre overblik, hygiejne og stil. Ved at tænke overblik og funktionalitet ind fra starten, opnår du et designerkøkken, der er både praktisk og stilfuldt, men du kan også sagtens øge dit overblik i køkkenet i de eksisterende elementer.

Oprydning i køkkenOvervej dine køkken behov
Første skrift på vejen mod mere overblik i køkkenet er at klargøre dine behov. Uanset hvor stort dit køkken er, er det umuligt at have alting lige ved hånden. Vælg hvad du bruger dagligt, og hvad du kun bruger en gang i mellem og indret køkkenet ud fra det. Alt for mange ting på køkkenbordet giver et rodet indtryk og gør det svært at gøre rent. Der er heller ingen grund til at have al servicet stående i det nemmest tilgængelige skab. Sortér med hård hånd og pak specielle køkkengrejer og sjældent brugte krydderier væk i gennemsigtige kasser, høje skabe eller lignende. Jo færre ting, der står fremme, jo mere overblik i køkkenet.

Åbne hylder
Har du svært ved at holde orden i skabene, kan en løsning være at udskifte de lukkede skabe med åbne hylder. Når tingene er synlige, tvinger det dig til at holde orden, og det kan være en effektiv måde at skabe overblik i køkkenet. Synligheden af køkkentingene gør det desuden nemt at finde netop den ting, du skal bruge. Men jævnfør ovenstående råd er det vigtigt at sortere og prioritere, så hylderne ikke bliver overlæssede med ting, du kun bruger to gange om året. Enkelhed er nøgleordet, når det gælder overblik i køkkenet.

De rigtige elementer
Også når det gælder valg af elementer er det vigtigt at have overblik i køkkenet som kriterium. Det betyder, at du bør vælge enkle og funktionelle elementer med en overflade, der er nem at rengøre og holde pæn. Du kan med fordel vælge elementer behandlet med en efterlakering, som virker smudsafvisende. En god hygiejne er altid med til at skabe overblik i køkkenet, og jo nemmere det er at gøre rent, jo oftere bliver det gjort. I stedet for traditionelle kakler eller stålplader som stænkplade, kan du også vælge at brug hærdet glas med film på bagsiden. Glasset skaber en enkel og stilneutral flade, som giver et godt overblik i køkkenet.

Skuffer giver overblik i køkkenet
Jo flere skuffer, jo bedre. Skuffer er et effektivt indretningselement, når det gælder overblik i køkkenet. Du har mulighed for at sortere dine køkkengrejer, madvarer, bestik, tallerkener og meget meget mere. Sorteringen gør det nemt at finde netop det, du skal bruge, og du kan sætte dit helt personlige præg ved at sortere efter, hvilke ting du bruger mest. Når skufferne er lukket, har du en pæn og enkel flade, uanset hvornår du sidst havde tid til at rydde op i skufferne – og du føler at du har et lækkert og stilfuldt design køkken!


Tags: , , , , ,